I går hade jag höstkänning och plockade upp lite lammläggar ur frysen, kryddade dem och hällde på lite mjöl.
Vänd läggarna så de får mjöl runt om.
Bryn dem runt om i lite smör och olja.
Skär ner lite rotsaker, lök och vitlök. Örter så klar ska vara med, jag tog rosmarin, salvia och timjan.
Lyft ur läggarna och bryn rötterna lite, slå på ett par glas vin. Vitt eller rött funkar, jag tog rött i går.
Tillsätt 500g krossade tomater, lite fond och smaka av. Lägg i läggarna igen och låt koka upp.
Låt koka sakta under lock i ca 2 timmar.
Skär upp och bjud till, i går blev det klyftpotatis till, idag blir det nog pumpa och bönor.
Klart det tog slut, 2 läggar räcker gott till 4!
4 kommentarer:
Det är äntligen gryttider, ser smaskens ut.
Gillar dina promenadbilder...
Mariana
Åh va gott. Jag har 2 läggar i frysen som jag funderat på vad jag ska göra med, nu vet jag.
Ja men det muste nästan vara ruggväder för att det ska kännas rätt med grytor, sol just nu ingen gryta. Lycka till Working...
Ahhh va gott det ser ut!Och det är rugg-väder här nu. Men det blir palt till middag här idag.
Skicka en kommentar