tisdag 30 september 2008

Höstblomning...

Idag en tydlig känsla av höst, blött i luften och lite råkallt. Visserligen ingen frost men känslan finns där ändå, och jag gillar det. Gick ut lite hastigt med lillkameran, den är värdelös men får duga idag. Orkar inte med kamera storebror just idag, även om det skulle bli mycket bättre. Ute blommar det för fullt, en del storslaget och andra mer blygsamt. Jag gillar det blygsamma, samtidigt som det inte går att vara utan det storslagna. Vadå? Kluven! Jag? Nej! Inte jag...


Vita rosor i hösten, de är tappra och har tappat sina blad. Kanske kämpar de för sin överlevnad, jag var elak i somras och flyttade dem mitt i värmen. Det fick bära eller brista, än så länge har det burit.


Höstens vackraste blad sitter på ett gaffelolvon, men bladen är snygga jämt!


Luktaster i överdåd, lättodlade och blomvilliga
långt in på vintern. Förra året slutade de att
blomma till jul.


Snyggt höstmöte med oktoberstormhatt och
luktaster, pale and pink!


Höstcyklamen under äppelträdet. De sprider sig
dåligt, men blommar ofelbart i oktober.


Du vet väl att den finns höstblommande krokus.
De ger visserligen ingen vårkänsla, men ändå.
Halva krokussläktet blommar faktiskt på hösten,
många är svårodlade. Men just de här brukar
finnas i handeln och de kommer tillbaka varje höst.
Unna dig en blå krokus nu!


Det märks att jag inte varit ute på ett tag,
fallfrukten täcker hela gången. I förgrunden
är det flera kilon melonäpplen.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Härliga höstbilder - man vill bara ha mer och mer i sin lilla täppa!
Jag blir så avundsjuk!
Fast - det märks att du mår bättre - Kul!
Ulla

Hannu på Kinnekulle sa...

Ulla ingen idé att vara avundsjuk, jag jobbar med det och har varit igång i 20 år. Då hinner man samla på sig ett och annat, men roligt är det!
Du kommer i kapp en dag skall du se... fördelen med en liten täppa är att man måste välja noga, och bara ta det bästa. En lyx du har..

Anonym sa...

Så klok du är!
Ok - det är inte så farligt med avundsjukan - man får mycket inspiration från dig!
Och att gå och önska är inte så dumt heller!
Ulla

Anonym sa...

Mycket vackert i din trädgård att njuta av fortfarande i slutet av säsongen! Vår och Höstblommning borde fler satsa på.Det är då vi behöver det som allra mest och vi är hemma då. Jag skall gräva mig ett kronodike o få alla mina plantfynd jordslagna innan frosten. Har inte köpt en enda ros i år! Vi fick bara 10% personalrabatt i år mot inköpspris+moms i vanliga fall. Men nu är Trädgårdsföreningen i G-bg åter öppen med gratis entré för alla Göteborgare som längtat efter sin öppna park. Fynden gjorde jag när E-plantskolan rev sin monter.Vilka härliga människor!Och nu äntligen, när säsongsarbetet är slut, har jag tid för min egen trädgård.Den väntar tålmodigt och lever upp och svarar så bra på allt jag gör, när jag väl dyker upp igen. Och än har jag inte kännt av den stora höstsucken när allt slutar växa. Yo

Anonym sa...

Hej, tycker att du tar fantastiska bilder och jag undrar vad det är för kamera du använder då du fotar mat, trädgård och annat. Fullformatskamera? Och objektiven, kör du mycket macro?

Hannu på Kinnekulle sa...

Jag använder en Nicon D2x, med macro fotar jag nästan aldrig längre. Tröttnat!