måndag 6 oktober 2008

Vi höjde stämningen!


Lördag kväll i Sundsvall. Vi var ett gäng på 20 stycken som roade oss med mat och bowling. Till min glädje x-ade jag några slag.


Jag ska inte säga att jag var bäst, men jag var heller inte sämst, typ medelmåtta!


Men precis när jag skulle lägga in mitt vinnande x, tog speltiden slut. Jag en dålig förlorare, nej inte alls!


Hur som helst, var vi några som bestämde oss för att ta en öl efteråt. På Storgatan hittade vi en bar, de ville att vi skulle betala entré. Va? För att gå in på en pub, de hade någon blandning av pubdisco. Men vi blev inbjudna till ett ställe tvärs över gatan, av en dörrvakt som var på besök utanför den puben som vi tänkte gå in på. Ok, vi går dit. Det visade sig vara en nattklubb, dock var det tidigt på kvällen och inget folk. Men det gjorde inget, vi skulle pratas vid och hade trevligt för oss själva. Samtidigt kom det folk och snart var det fullt, vi tog mer än en öl och blev på dansant humör. Men klubben vi hade slunkit in på, riktade sig till en publik i åldern 18-20 år. Vi var garanterat äldst, med en medelålder över 50! Dock blev vi mycket dansanta och röjde loss ordentligt, ungdomarna blev förskräckta. Ja men det var väl inte så konstigt, de har väl aldrig tidigare sett ett gäng åldringar röja till deras musik. Fast de visste förmodligen inte att musiken var nya versioner av våra gamla låtar, och gissa vilka som dansade bäst. Rätt! Dock har vi också hunnit öva på stegen i 30 år.
Till det roliga hörde att baren tackade oss och bjöd på dryck, vi höjde nämligen stämningen i lokalen med 4000% och gjorde inte bort oss! Härligt...


Här får du orginalet. Ljudet håller fortfarande, kul!

9 kommentarer:

Jema Rose sa...

Låter som en riktigt lyckad kväll!
Bowling är kul, men det var LÄNGE sedan jag spelade sist...

: )

Originalet med Depeche Mode är så klart bättre..!

; )

Ha en bra vecka!

/Jenny

Hannu på Kinnekulle sa...

Japp, och därför lade jag in den. Oldschoolmisik never gets old! Fan nu dansar jag igen, hopplöst!

Jema Rose sa...

Depeche Mode är min absoluta favoritgrupp, verkar som om ett nytt album är på gång tills nästa år..!

: )

/Jenny

Fritt ur hjärtat sa...

Verkar varit riktigt kul:-) Än kan farmor brukar jag säga vid dylika tillställningar... måste säga att remixer av gamla godingar räddat många av mina spiningpass!

Filifjonkan 1 sa...

Hej igen Filifjonkan här Skrattar gott åt dina utlägg om att ni var äldst och skrämde slag på ungdomarna... Ja låten är skön en klassiker som håller länge än ju!Du har väl hört vad ungdomarna kallar bowling för :) Gubbingo! ja du inte lätt när man kommer uppåt de modiga 50 Tänker på Tage Danielssons text om åldrandets vedermödor,(vid 33 då är man passé) Jaja man är gisten och gammal själv numera men röja lite klarar man ha en bra avslutning på dagen.

Anonym sa...

Depeche Mode kommer till Arvika i juli nästa år! Jo det är faktiskt sant - Arvikafestivalen i juli!
Detta kanske piggar upp "gamlingarna"?
Ulla

Inger R sa...

Dom ungdomarna skulle varit med på bröllop i Polen, där dansade ALLA, gammal som ung, till långt in på småtimmarna.

Lotta sa...

Det svänger - häftigt! En av mina favoriter :)
Det är rätt kul med musik för 19-åriga dottern lyssnar på remixer av "min" musik :) Ibland spelar hon något och jag börjar sjunga med och nästan så hon tappar haken... Kan tro ni höjde stämningen på klubben - spelas bra musik kan man ju inte sitta still :) Ha det gott 8`)

Hannu på Kinnekulle sa...

Jo musik kan få igån de flesta och jag har flyttat in musikmaskinen till köket, det är där jag är mest och det är där husets bästa dansgolv finns!
Det var inte så att de unga inte dansade, de var mer förvånade att se oss i lokalen, att vi dessutom röjde gjorde dem mer förvånade.