torsdag 27 november 2008

Ingredienser...Nu mitt i matlagningen, ofrivilligt fast njutbart går jag i gång på matingredienser. Och i dag var det kalvlägg som gällde! Den var så vacker... och den blir så god!Jo håller på att fixa Osso Boco, kalvlägg bäserad i vitt vin och tomat, underbart och enkelt att göra.Sid 82-83 i Hannus mat, nu är den fortfarande på spisen och inte klar, men hallå hur gott blir det inte sedan.... Jess, jag kommer att njuta, missa inte kalvläggarna......!

19 kommentarer:

Anonym sa...

Och vad har du till? Så jag kan föréställa mig riktigt! Här sitter jag och är hungrig, åt lite spartansk idag och en närstående person äter middag på Operakällaren just nu. Får titta efter kalvlägg till helgen!
Smaklig måltid!
Ulla

Hannu på Kinnekulle sa...

Operakällaren, jo jag tackar jag.... Klassiskt brukar man servera risotto Milanese till. Men det tycker jag blir lite stabbigt, rostade klyftpotatisar blir gott. Rödvin förståss.....

Anonym sa...

Psst - jag tror din mat var godare! ;)(Det som speciellt nämndes här var desserten - var skånsk äppelkaka i portionsform.)
Ulla

Masn sa...

Alltså... När du serverar mig får du inte visa upp köttstyckena i förväg. Inget gör mig mer ohungrig än att se födan innan tillagningen. Det liknar en skottskadad ko med jättelika köttsår. Därför kan jag inte heller laga mat själv. Skulle aldrig få för mig att köpa köttslamsan i butik och sen gå hem och äta upp den. Jag har bott i stan förlänge tror jag. Ska bli skönt att komma ner och installera mig i mitt nya hus som du köpt åt mig och som jag ska få i julklapp.

Dessutom är jag tillbaka i verkligheten igen. Lite synd va? ;)

Anonym sa...

Nej, men detta var väl en riktigt trevligt kommentar - undrar om du är lika trevlig i verkligheten? Du måste ha jobbat mycket med att få ihop detta!;)
Ulla

Masn sa...

Det var med kärlek i rösten. Såklart. Har lärt mig att älska oxfilé även om jag ser köttklumpen innan den står på tallriken. Och malet kött. Annars är det böngrytor, linsgrytor och sånt där som gäller.

Hannu på Kinnekulle sa...

Hehe, linsgrytor och oxfile.....

Anonym sa...

linser är för ögonen ju och en fin bit kött kan man inte kalla nåt så nedlåtande som "slammmsa"...

Carina sa...

det skulle min farbror hört det där oms lamsan,han är charketurist med egen korvtillverkning..

Carina sa...

f'låt,charkutetrist..

Carina sa...

hjääälp..

Carina sa...

men allvarligt talat Hannu,har du smakat ren nån gång

Hannu på Kinnekulle sa...

Haha, klart att jag ätit ren, och då menar jag inte bara renskav! Har ju ett förflutet på GULDKROGAR, dock som arbetande... Har din pappa varit charkare, så häftigt! Dom som vet vad de gör med råvaror, vinner all min respekt!

Anonym sa...

Hejsan! Har precis ätit middag - vildsvinsfilé "ekologisk" med potatisklyftor och morötter /citronolja och salt/ i ugn samt lite chutney - man tager vad man haver!
Ulla önskar en trevlig kväll! :)

Hannu på Kinnekulle sa...

Det lät kanon med vildsvin, jag skall typ värma gårdagens... Men gott jo visst!

Carina sa...

trevligt med restaurangmänniskor,har oxå arbetat på både krog ..nä min farbror,inte papa, Per, som är gift med syster Jane...har i alla tider gjort korvar ,leverpastejer,kalvsyltor i långa banor och före det hans pappa..han truskade runt på landsbygden ett tag med rullande affär ungefär som dagens glassbil men ändå mer trevligt...hej på en stund...din..

Anonym sa...

Hannu,inte storskratta nu,men när jag var liten hade vi en familjehemlis...(viskar)..vi hade farbrors wienerkorvar hängande som girlanger över julbordet...tro´t eller ej...men det ät faktiskt sant..din..arbeta du iGöteborg på restaruang

Hannu på Kinnekulle sa...

Winergirlanger...hm! Kul, men hur var det med respekten? Jo jag jobbade i GBg på Belle Avenue mest, sen på olika ställen i landet! Men det var typ 1 000 år sedan!

Carina sa...

nähä nu skarva du allt va..tusen år..när är du född dååå????????