söndag 23 november 2008

Risk för snö...Just nu kl 15,28 känns det som att det kommer att snöa i natt. Luften är vackert aprikosrosa, och ovan Vänern hänger mörka stålbå moln i horisonten. Äppelträden ser spökliga ut, tur att jag inte behöver vara ute. Hm! Det blir nog en brasa och rödvin i kväll...

18 kommentarer:

Inger sa...

Instämmer! Brasan är i gång, glöggen på värmning o sonen är på besök medförande ett exellent vin till kvällens ankbröst. Skönt att sitta inne o kura när snöstormen viner kring knutarna.
Jag kan förresten hälsa från Taxinge, vi var där på julmarknad i dag.

Hannu på Kinnekulle sa...

Ok, brasan är i gång, men jag har inga ankbröst! Vin jo, men anka... Så gott! Ha en fin kväll...

Anonym sa...

Go kväll!
Glöggen drucken, maten klar - lammpyttipanna /med chutney - man får väl passa på ;)/ Vinden viner och snön yr, veden inplockad, vatten upptappat, stearinljus mm framtaget. Nu får vi se vad kvällen bjuder!
Ulla

Lusthuset sa...

Låter inte alls så dumt. Här drog snön bort igår. Besökte Sofiero Julstämning som fick extra julkänsla med den nyfallna snön. Fransk kycklinggryta med calvados i såsen och ett gott rödvin fick duga här. Ha det bra.!

Anonym sa...

Ahh, ni har det mysigt i stugorna! Här på västkusten är det bara kallt o klart. Ingen vit snö, bara kyla. Brrrr. Ett väder som får en att tänka; Är allt övertäckt inför vinterkylan, eller? Yo

Anonym sa...

Hej YO!
Det verkar som ni slipper stormen på västkusten i alla fall! Var glad! :)
Jodå - jag tror allt är övertäckt och bindviden kan jag inte göra så mycket åt just nu, i alla fall! Pelargonerna har fått ett bubbelväxthus och verkar nöjda!
Hälsningar
Ulla

Hannu på Kinnekulle sa...

Lammpytt, där sög det till! Ingen snö i sikte, tar det lugnt med ev elfria förberedelser. Fransk kycklinggryta med calva, nu inser jag att det behövs skrärpning i huset. Väntar på en kompis från Sthlm, uppvärmd pastasås... hm! Hos mig är ingenting övertäckt, och det som inte är nergrävt sitter lite fast i marken. Men vädret lugnar sig nog innan det kommer västerut, ännu syns det inte!

Anonym sa...

Låter mysigt Ulla! Pelargonerna är säkert nöjda o bindviden har fått sig en omgång, i alla fall. Allt väl.
Hannu, det är sällskapet som räknas, ju!!! Jag skulle gärna äta uppvärmd pastasås med er på vackra Kinekulle. Gourmetrestauranger finns det gott om men bara en enda Hannu på Kinekulle, eller hur? Yo

Hannu på Kinnekulle sa...

Yo, tänkte inte på det, träffar honom varje dag, typ! Men Kinnekulle ser jag också nästan varje dag.....

Anonym sa...

Pastasås kan vara gudomlig när man är hungrig!
Nu släcker jag ned innan stormen gör det ...
Hej!
Ulla

maria sa...

Mmmmmmm... snöööö... jag får alltid bilder av några slags disney djur som ligger och myser under en gran med svansarna runt varann. Tror ärligt talat att det är så. Och knopparna, dom suger på tummen och snusar så om man går rktigt nära så kan man se små små rökpuffar från alla kvistar. Det är sant. Rötterna däremot sover tungt och snarkar, men det hörs inte för dom är under jorden.

Anonym sa...

Hoppas alla mår bra efter busvädret! Slottsträdgårdsmästaren har en fototävling på sin blogg, just nu. Man får rösta på 5 finalbilder fram till den 30 nov.
Fotot skall uttrycka en novemberkänsla. Hänger ni på? Yo

Anonym sa...

Hej Yo!
Här är det bra, men det snöar fortfarande - ymnigt. Tack och lov inget strömavbrott. Jag har tittat på bilderna - det var några jag tyckte var riktigt fina - men dom är inte med längre - nu har jag i alla fall en favorit som jag röstat på!
Ulla

Anonym sa...

Samma här, de 3 jag tyckte var finast gick inte till final, men väl 4:an o 5:an! Det är mycket stämmningsfulla foton, i vilket fall som helst. Kul att se vad andra tycker om.
'Ute är livet fruset o kallt'. Det har varit någon framme o pudrat ett tunnt lager florsocker över hela bygden som inspirerar till att fira advent till helgen. Får ut o köpa något att göra lite adventsfägring av i blomsterbutiken:) Yo

Hannu på Kinnekulle sa...

Beundransvärt av honom att dra i gång ett så stort projekt, kul med induvalister!

Hannu på Kinnekulle sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Hannele undrar sa...

Tittar in bara och kollar, om du blivit helt insnöad...

Anonym sa...

Ja, jag undrar också. Är du ute och skottar snö, Hannu? Och alla ni andra, årets första snöskottning? Yo