söndag 21 december 2008

Jag julstökar


jaja, julstökar och julstökar, sorterar 
typ 7 00 papper och ett ton kvitton! 
Tog hellre en bild från förra året, då
lika mycket stök, fast juligare! 


Men hyacinterna blommar i matsalen, alltid vita där.



Och i kväll blir det traditionsmiddag, 
julkryddad kotlettrad och potatismos.
I'm gonna be in heaven, men hemma ändå!

28 kommentarer:

Fritt ur hjärtat sa...

Oj hur gott såg inte det ut då!! SHit jag som bara får spagetti och köttfärssås;-) Så är det att ha småbarn...

Har grejat i trädgården idag!! Julstök kanske;-)

Hannu på Kinnekulle sa...

Trädgårdspyssel, du? Klarar du det nu utan rullstol, äntligen! Jo det räknas också som julpyssel. alltså sådant man gör just nu är julpyssel Spagetti är bannlyst under julveckan hos mig, lika så medelhav och orientaliskt! Nu några dagar med mkt traditionsmat. :)

Fritt ur hjärtat sa...

*HIHI* Ja äntligen! Då får grannarna ursäkta. Med en griptång kunde jag förätta underverk;-) Fick en säck klipp och annat "bös" som blivit kvar.
Förbud mot annat än julmat tror jag minsann jag ska prata med familjen om:-)

Anonym sa...

Hade Du backat 100 år istället, så kunde min farfarsmor, som var husmor på Råbäcks säteri, kunnat komma och ge dig ett handtag :)
Du ser ju glad ut och det är huvudsaken..
Hälsn. Eivor

Carina i Sjuntorp sa...

snygg slips..vad kryddas kotletterna med då?

Albertina i kjol sa...

Pepperkaks krydda?:)

Carina i Sjuntorp sa...

Albertina pratar strunt ,men var hittar du alla stekar och kotlettrader,specialchark?

Hannu på Kinnekulle sa...

haha, jag hade utan tvekan backar 100 år, en husmor på Råbäck, vilka tider! Jodå jag är glad, nu är pappershögarna fixade, bara lite tristess kvar!
Stekar och kotletter på Ica i Lidköping, men det finns ju överallt, så det skall inte vara några problems!
Krydda med Mortlad nejlika, kryddpeppar, rosmarin, mejram, lagerblad, lite vitlök och salt. Uh, julsmak och jättegott!

Anonym sa...

Mums ja, det ser himla smaskigt ut! Kotlettraden alltså.. fast du är förstås jättefin i den skjortan. Minns den från förra julen, det var ett reportage i Femina och jag rycktes med och höll på att lägga in 10 sorters sill bara för att det verkade så enkelt och kul. Har precis bakat mandelmusslor från Vinterkalas, inte dumt alls!
/Pia

Carina i Sjuntorp sa...

Låter verkligen gott,mortlade kryddor ger mer färsk och intensivare smak o doft har jag hört,härligt med stort kök,oftast styckade kotletter i Trolhättan..Hannu jag har varit kallaskänka på Gyllenen oxen ..går inte det precis lika bra??!!

Hannu på Kinnekulle sa...

Pia, det är enklare att lägga in sill än att baka mandelmusslor, men roligt att du rycktes med, fast synd att det inte räckte hela vägen!
Wow kallskänka på Gyllene oxen, i och för sig känner jag inte till oxen. men minns de gamla skänkorna på park i Gbg när de sillade och gravade lax. Ojoj, så goda tider!

Carina i Sjuntorp sa...

men jag är INTE gammal..sådesså...lika gott nu!

Carina i Sjuntorp sa...

Gyllen oxen var en restaurang som hette Loket och ,köket låg i ,förlåter dig tog inte SÅ illa vid..mitten o på andra sidan en taverna där det var lunchbuffe` som stängde vid treiden,då öppnade loket med servering och bar.Mest husmanskost och räkcocktail i mina sysslor,som skulle vara färdiga vid ett visst dags.Det bästa var att det var nära till den goda maten alltid.Fick äta vad vad man kände för,räkor på baguette på morgonen Olala!

Hannu på Kinnekulle sa...

Och var hittade du åldersliknelsen, hallå det var en yrkeskår det handlade om!

Carina i Sjuntorp sa...

"men minns de gamla skänkorna"...äsch glöm det..ok..ok,jag är med,bara en känsla pft...borta..kan väl ordna en mortlardag frampå..anytime

Carina i Sjuntorp sa...

Det kanske är så att yrket kallskänka inte finns kvar nu..städar och fejar för det mesta nu för tiden..hänger inte riktigt med i restaurangsvängen,förutom hemma då förstås

Fritt ur hjärtat sa...

Grönkålspaj med valnötter skall vi ha på uppesittarkvällen. Måtte den vara god;-)
Den tillhör nymodigheterna för året.

Hannu på Kinnekulle sa...

Carina, så rätt i allmänhet, fast jo de finns kvar.
Siomone, enjoy:) Nu blev jag avundsjuk, uppesittarkväll, shit vill vara med! Suck så gott....:)

Fritt ur hjärtat sa...

Hannu, du får vägbeskrivning;-)

Hanneles Christmas sa...

Underbart julig bild, jag hinner väl inte slänga mina 7 00 papper och kvitton, synd om sonen och flickvännen ska behöva sova i källaren... Nu ska sista hemliga paketen slås in, de som vi inte skulle köpa till vuxna.. Glöggen smakade bra, ha det gott.

Inger R sa...

Allt är så tyst o stilla på natten här på landet. Katten sover i "sin" fåtölj o utejulgranarna lyser.
Hade en städgrej kvar när jag gick o la mig, bänken i tvättstugan. På något underligt sätt så samlas allt där som skall ut i garage o växthus o ut i "röda lådan" som vi har här i kommunen, dvs en låda för farligt avfall typ lampor, batterier mm.
Vaknade av att ryggen trilskades så nu är bänken städad.

Nu skall jag försöka få lite sömn innan rörmokarn kommer kl 07.30 o byter ena kranen i köket. Det behövs att vi har två fungerande vaskar när många hjälps åt att laga mat i köket.
I gästrummet sover yngste sonen o i morgon kommer Anna o Luis. Hurra!

Fritt ur hjärtat sa...

*FNISS* Nu har jag skrivit ner "menyn" så du blir än mer lusten:-) Jag dukar för två till:-)
Herregud det är ju bara 11 mil!! Och massor att göra och man måste vara hemma, ja ja jag vet, men välkomna hade ni varit!

Hannu på Kinnekulle sa...

11 mil mot en grönkålspaj, tja vad fan - jag nappar på det! Skulle inte tveka om jag inte hade fullt upp själv, det lätt så gott! Speciellt äggost, det är jag mkt svag för, men lagar nästan aldrig, varför? Tack för inbjudan i alla fall.
Det som är bra med källare är att skiten inte syns om man inte är där, fan jag har ingen bra källare! Fast en röd låda funkar nog också, och 2 vaskar är nödvändigt, eller rättare sagt man vänjer sig fort med lyxen, jag skulle inte klara mig med bara 1 vask längre.
Nej, nu ska jag in och träna, laga kameran, handla julmat, blommor och goda drycker. I morgon skall det bara dofta matgott i huset och jag ska vara hemma hela dan! Bara så ni vet om ni tänkte svänga förbi med julklappar! :))

Ulla sa...

Visst låter det gott med grönkålspaj - har bett om receptet!
Och äggost! - varför gör jag inte det oftare? - Har ju form och allt - Vacket, och gott med lite björnbär - MMmm!
Ha det bra i julstöket!
Ulla

Hannele på Hisingen sa...

(jag fuskar och köper Björneruds färdiga äggost, finns på ica och coop. Riktigt god med björnbärssylt. Svärfar, som inte har smakat på det, säger att bara hemgjord duger)

Ulla sa...

Jaså, finns det färdig - hade jag ingen aning om - kanske bara på Västkusten? ;=)
Det får jag testa någon gång!
Ulla

Hannele sa...

Äggost, säljs på samma hylla som färdiga pannkakor..
Funkar även, om man är ensam och inte en storfamilj.

http://www.bjornerud.se/

Anonym sa...

Tack för tipset - skall kolla!
Hälsningar
Ulla