onsdag 3 december 2008

Tung blötsnö...


Ja, då fick jag snö till slut, i natt har det nog blåst, regnat, varit kallt och snöat!


Och snön som kom var tung och blöt, precis en sådan snö som man inte önskar sig. Perennrabatterna lade sig platt mot marken och det som skulle vara fint i vinter, har knäckts. Nåväl det är smällar man får ta, det kommer att bli ett tidigare nerklipp av växter denna vinter. Så lite bra är det, man är i kapp vårjobben snabbare!  Till och med fältet med glasmiscanthus har lagt sig, möjligen orkar de att resa sig upp igen, får se när det har töat. Dock skall de inte klippas av förrän det våras.

6 kommentarer:

Carina i Sjuntorp sa...

å där är fågelboet igen,kanske används det mer flitigt våretid.. det ser onekligen tungt ut för växtligheten det där snötäcket..det sägs till o med värma växterna..bara växterna vet,ha det gott,tänk på tangon:)

Anonym sa...

Tänka sig, ni har snö!
Mår inte dina perenner bättre så här`

Tant Maud

Hannu på Kinnekulle sa...

Fågelboet är en gåva som jag uppskattar mycket, när skatorna börjar att bydda tidig vårvinter, tillför de en charmig rörelse till trädgården. Sen surnar de till när jag kommer ut och vårbrukar, de har ju haft trädgården ensamma. Men ok, de försonas och skatorna lägger ungar, då kommer katten! Tragiskt....
Maud, jo snö är toppen för att ev skydda växter, men det är runt noll och då spelar det ingen roll! Så just den här snön hade jag hellre varit utan, men nu är den här och så jag gillar läget!

Carina i Sjuntorp sa...

min tax hälsar att katten kan äta ur sin skål istället

maria sa...

Supernajs. Den bruna färgen som lyyyser när snön kommer är sååå lovely! Har gått och glott på den nu ett par dagar och kan inte få nog.

Hannu på Kinnekulle sa...

Haha, katten gör sina egna val, typ taxen får det den får!
Jo Maria det gäller att njuta nu/förut!