onsdag 21 januari 2009

Bara 6 månader kvar
Eller kanske är det mer positivt att tänka för 6 månader sedan? Just idag ruttnade jag lite på vintern, fick akut vårlängtan i solskenet idag. Inne i Lidköping var luften ljuvligt vårfärgad och samtidigt ligger min trädgård täckt av snö. Det är dagar som idag det straffar sig att bo där jag bor, solen kommer inte åt att bränna av snön och den kan ligga länge till. Och ännu längre i fall det skulle bli is på Vänern, men tja det är ju fortfarande vinter och förra våren hade vi ju snö i slutet av mars. Hm! Nåväl, det blir som det blir, men jo längtar gör jag idag...

29 kommentarer:

Anonym sa...

En sån vacker bild kan få vem som helst ur balans,eller i balans till att vandra iväg till värme,är det ditt foto så har du gjort det igen,fått oss att längta.Fint med horisonten.tack för känslan.Igen.

Hannu på Kinnekulle sa...

Jo bilden är så där sommarstark med förvildade kungsljus på väg ner i Vänern, fotat vid Läckö Slott för ca 6 månader sedan, enkelt att längta är det Carina.

Anonym sa...

Jag gissade att det var där ,åkte runt i en trampbåt i somras,runt udden och slottet,såg bekant ut.Men som badsjö är Vänern varmar än Vättern för den är iskall.

Anonym sa...

Håll ut, Hannu. Här är en som bor i norrläge i en nedförsbacke. Måste upp till krönet för att få se solen på vintern. Men allt blommar mycket längre hos mig:), när det väl kommer igång. Yo

Hannu på Kinnekulle sa...

Trampade du runt i en ful svanbåt?
Norrläge i en nedförsbacke, gisses! Och inte se solen på vintern, vem kom på att bygga där? Fast jo, det kan ju vara fint ändå.

Anonym sa...

Nä, nästa gång jag flyttar skall jag kolla vädersträck o landhöjningar o bergknallar o granskog o solens gång på himlen, minst 10 gånger innan jag slår till. Yo

Anonym sa...

men svanbåtarna är väl fina:)fanns vanliga,det blåste som bara den men solen sken och det blev fart på tramporna ,rätt som det var hördes nån ropa med bestämd, barsk stämma:-Kom in mot land!det var båtuthyrningskillen som ropa att båten drivit för långt ut:gissa om han var uppjagad när båten kom till bryggan,med samman pressad mun väste han i mungipan att det är förbjudetatt åka så långt.

Anonym sa...

Hej Yo!

Hannu på Kinnekulle sa...

Vadå nästa gång du flyttar, gör det nu!
Svanbåtarna är nog fina för hitresta turister, för oss som bor här... kan tänka mig hur svanvakten lät, känner honom!

Anonym sa...

Håller med dig, Hannu. Varför ska jag bo här, omgiven av vargskräck o skugga? Hej, Carina! Vill du ha en guidad tur med Henrik Z. får du hålla dig till nästa onsdag. Jag har tänkt att gå då.
Svanbåtar.....ja, möjligtvis för förälskade tonåringar. Därför var det kul att du drog iväg till okända farvatten med en. Yo

Anonym sa...

Då kanske du och jag stöter på varandra, vad har du på dig då så jag känner igen dig ,tar du med vovven?bra att du sa onsdag,tur så jag inte åkte nu på lördag till en gaggig gammeltant

Anonym sa...

åkte faktiskt i en vanlig trampebåt...

Anonym sa...

Grått! Sådan matte, sådan hund. Gråben själv får stanna hemma. Hundar brukar inte vara tillåtna i fina parker. Ägarna plockar inte upp bajsen, vilket gör trädgårdsmästarnas jobb äckligt.
Nä, nu har jag en bild framför mig att du, likt en pirat, kapat en svanbåt o seglat iväg.
Och klart du skall hälsa på gammeltant. Hon uppskattar det säkert! Yo

Anonym sa...

Klippa gräset då är ingen höjdare ska gudarna veta,kaffe o kaka hos tant är alltid trevligt,hon vill inte släppa iväg en sen ,du vet.men jag drar med henne,hon är bara 75,lillördag idag ju och nästa onsdag också.

Hannu på Kinnekulle sa...

Finns ingen anledning att vänta tills nästa onsdag, alltså lillördag!

Anonym sa...

men det är ju på botan på onsdag ,rör inte till det så...Så det är öppet på rätt dag....floraheaven?wow,me like

Anonym sa...

Onsdag 28/1 på Botan, Gbg. I'll be there! Yo

Anonym sa...

Tack!Jag har gula byxor och gul jacka och gul mössa och gula skor,så känner du igen mig,bra va?

Anonym sa...

Ha, ha, vi ses lilla kycklingen! Ta med gammeltant, också. Yo

Anonym sa...

Du ser oss på 600 m håll med falken vid din sida.Ha det gott!maaaaaaaat(ville egentligen ge dig sista ordet ,men på nåt konstigt vis så)

tant Hannele sa...

Jag tycker om snö och vinter, ska nog hälsa på sonen i Umeå.

Anonym sa...

Åhhh! Ja, hälsa på sonen o vit, snöig, gnistrande klar, kall vinter! Yo

Anonym sa...

Låter en aning sarkastiskt ,har jag fel?

Anonym sa...

Inget sarkastiskt alls! Tycker det låter som en härlig plan att träffa sonen o få känna på riktig vinter. Hannele hör hemma på Hisingen, har jag för mig o där är det nog slaskigt värre. Fast i dag snöar det här, 3 mil därifrån! Yo

Albertina i kjol sa...

Du är det roligaste jag hört på länge,inte bara småflin utan storgarvet

Albertina i kjol sa...

Ta inte illa upp,Yo.

Anonym sa...

Ska kanske vara mer generös med :) smile-isar :) Yo

Anonym sa...

en mening kan läsas på många sätt

Anonym sa...

:)vit-sigt Yo!