måndag 2 februari 2009

Sommarspår i snön...


En del tycker att det ser slarvigt ut när trädgårdsprylar ligger kvar utomhus under vintern, och visst så kan det vara. Men jag gillar att gå ut och hitta små kvarglömda sommarminnen ute i vintersnön, så jag är väl en slarver. Dock är gjutjärnsbänken på tok för tung att ens försöka få in, så den blir kvar ute. Men varje år oljar jag trädetaljerna noga så att den inte ska ruttna iväg, sen kommer det från Indien, och då är väl trät ngt hårdträ som ändå inte ruttnar. Jag vet regnskog.... 


Men vad jag syftar till är fågelbad, möbler och krattor eller vad det nu kan vara som ligger kvar där ute.


I mina gångar ligger lejonansikten och grinar illa om vintern.


Men å andra sidan så gör dom det året runt, dessa är egentligen avsedda att sitta på murar eller väggar och droppa vatten i en brunn eller något, fint men funkar inte i min trädgård. Så därför får lejonen ligga som smycken i grusgångarna, enkelt!
 


Men ok, jag kan hålla med om praktiska verktyg som vattenslangen, jaja jag fick inte in den innan det blev kallt, och sedan blev det varmt igen och jag glömde den, nu är den stel och frusen, fast fin ändå. Alltså är du slarvig/lat/eller vad det nu är, kan det bli fint ändå!

33 kommentarer:

Maria i Sennan sa...

Man får visst glömma kvar grejer i trädgården-det visar du ju här på ett helskönt sätt
Må så gått

Anonym sa...

Den bänken är så fin,snön lägger som effekter.Trädgårdsgrejer ska helst vara gjorda i robusta material som tål att vistas ute,det gäller ju att ha plats till prylarna om de ska förvaras inomhus. Den översta lejonbilden är fenomenalt bra,till och med tassavtrycken finns med.

Hanneles paradis sa...

Det är ju så vackert
(men några saker vill man skydda från rost ;)

HelenJ sa...

Det som inte blir förstört får gärna vara kvar ute hos mig. När lite ovanligare detaljer är täckta med frost eller snö får trädgården extra smycken, och det behöver den verkligen så här års...
Dina lejonhuvuden i gångarna är läckra, men - snubblar du inte på dem? Jag får genast en bild av grevinnan och betjänten i huvudet =) /Helen

Fundera grönt sa...

Jag tycker också att det är vackert ...

Livsnjuterskan sa...

Allt blir installationer på sitt sätt..allt är vackert..på sitt sätt. Trädgården gör ju sig även utmärkt inne..då det inte finns några måsten så måste man ju inte ha utesoffan ute bara för att det låter som det. En egen trädgårdsoas inomhus får mungiporna att söka sig uppåt..precis som Dina lejon! Så härlgt!

Inger R sa...

Tänkte precis i dag att jag får nog ta o gå en runda o plocka ihop spadar o annat som blivit kvarglömt ute så det inte ser för stökigt ut när vi får fint trädgårdsbesök i helgen. Jag hade faktiskt inte räknat med så mycket frost i vinter, hade hoppats på att det skulle bli som förra vintern när vi höll på o grävde rabatter i stort sett hela vintern.

Gärdsmygen sa...

Får mej att tänka på en gammal Robban-favorit:
"Det som göms i snö kommer upp i tö, liten fågel hittar gammalt brö..."

Anonym sa...

den e bra

Hannu på Kinnekulle sa...

Ni är underbara allihopa, men tja gillade gammalt brö mycket! Tänkvärt eller stundskratt, typ samma sak!

Hannele skrattar sa...

(fåglarna fick aldrig nåt, för jag och lillebror åt upp allt :)

Växthusmadam sa...

Tack för att du tar bort dåligt samvete och hävdar att det är konst som jag har glömt runt om i hela trädgården! Jag kan bara inte lyckas plocka undan sådär fint som många andra människor gör. Jag brukar intala mig att det beror på att jag försöker tänja ut säsongen så länge så att jag helt enkelt blir överumplad VARJE ÅR av vinterstormen!
Växthusmadam

Masn sa...

Jag gillar grusutsmyckningen. Jag tror att du ska få äran att fixa till min trädgård. Vi börjar planeringen när du kommer i mars. Bra.

Anonym sa...

Hej Hannu,

Nu har jag hittat tillbaka till Din blogg. Underbara bilder, som alltid. Ditt oga for detaljer - osvikligt! Har i Umbrien blir det liksom aldrig vinter. Snoglopp i tva dagar. Det ar allt. Var lilla tradgard ar standigt gron. Gardeniabusken har sprickfardiga knoppar. Brukar sla ut i mitten av februari. Redskapen star standigt ute och ser uppfordrande ut. "Dags att klippa lagertrtadet" ar vad de uttrycker just nu. Bacione, Ingrid i Umbrien

Lillebeth sa...

Sagolika bilder, bokstavligen. Hellre lejon på marken. De hör liksom mer hemma där;) Och tänk att en vattenslang kan bli så mycket mer än en vattenslang. Inlägget ovan hör till en av mina favoritsidor. Vet någon en blogg i Toscana?

Anonym sa...

Läckert med grusplanterade lejon!
Snöpudret lyfte det till himmelska höjder. Yo

Anonym sa...

Alla hjärtans balsameringsfröjd

Anonym sa...

cést un lyon

wettexvarlden sa...

Hannu, Hannu, alla dessa vackra bilder gör att jag önskar lite snö till Skåne. :)

Misan sa...

Du bloggar!!! Vad underbart! Jag pratade om dej senast ikväll när jag berättade för en bronkit-drabbad vän om din underbara romtoddy som gav min hostiga tillvaro en guldkant under förkylningen.
Jag älskar denna undergörande ku! Inte för att den påskyndar tillfrisknandet så mycket - men den gör förkylningarna bra mycket trevligare!!!

Växthusmadam sa...

Här har jag gått och trott att jag skulle få gå på förelästning med dig på Rockdala på lördag och lyssna på prat om vad man kan göra för goda grejjer av alla saker i trädgården - och så märkte jag igår att jag hade tittat i 2008 år katalog!!!! Besvikelse!!!
Växthusmadam

Anonym sa...

Ha, ha - förstår att du blev besviken - det skulle jag också blivit :) Ulla

Hannu på Kinnekulle sa...

Haha det var taskigt Hannele, fast rolig!
Växthusmadam, det handlar inte om att tänja ut säsongen, mer om att slippa städa, det är lite som med disken... Rockdaka, hehe.
Masn och var ska du ha den? På kungsbalkongen eller? Härligt med trädgårdar uppe på taken!
Ingrid, tittar in emellanåt hos dig, försöker titta samtidigt som jag blundar, vill inte få några galna ideer just nu, typ flytta! Ett par kompisar har köpt en ruin i en olivlund nere på klacken! Uh..
Misan, romtoddy? Mitt recept..

Anonym sa...

Ha! Jag var nere på bibblan o köpte AoT, alla nummer från 2007 á
2 kr styck. Har nu avnjutit alla dina artiklar i ett enda svep. Härliga tider!
Blir lite avis på att du har sådana vänner som bosätter sig på sådana härliga platser, dock. Men jag kommer nog över det:)Yo

Masn sa...

Well. Jag tänkte ha den hos dig. Men vi kan göra två. En på mitt tak och en hos dig. Ok? Bra.

Jag kommer över snart och ser ut en bra plats. Men jag har nästan bestämt mig för platsen som du nu har ett svart bord och fyra stolar... och området runt det bordet - radie ca 20 meter.

Schysst!

Anonym sa...

Sommartider är härligt i Sverige också.Finns så många ställen.

Anonym sa...

Städa är en baggis.

Hannu på Kinnekulle sa...

Yo driver du med mig, ett helt år samlade splittrade spridda tankar, shit hur mår du? Alltså det är mina vänner, inte jag, så ingen nytta för mig... uh!
Masn, alltså den platsen är typ ny sedan förra året, har inte hunnit att tröttna på den! Mitt förslag att du rensar upp bland ca 100 kvardat brännässlor, sedan visar jag dig hur fint jag ska göra där, men du rensar. Jo du måste gräva upp rötterna också!
Så rätt Carina, Masn ska städa rent i nässelsnåret, det har han lovat... Fast bara jag vet, inte han, jo snart, typ kanske nu, sorry Masn nu måste du rena nässlor, tja du har ju lovat!

Inger R sa...

Visst längtar man söderut så här års. Jag VET att det kan vara snö i Barcelona också men så snart solen lyser så kan man sitta på uteserveringarna o dricka ett glas rött. Håller tummarna för att äldste sonen får ett jobb i Turin för då kan jag smita ner där en vecka o värma mig.

Anonym sa...

:)

Masn sa...

Gärna! =D

Anonym sa...

Jättefina lejon-i-vinterskrud bilder!

Anonym sa...

Klart lejonen grinar illa ,lejon vill ha värme ju!