lördag 25 april 2009

175 okordinerade mil, 1,5 dygn + sådant jag sett och lite till!Prövade kameran på den nya mobilen, mkt bättre än förra! Det var alltså inget fel på den gamla mobilen förutom att den hade så dålig upplösning på bilderna. Nu blir det ok bilder jämt, typ trädskugga i Lidköping. I Lidköping finns det ett litet torg jag vet inte vad det heter men torget kantas av magnolior, och trädet som blommar först står i varmaste hörnet. Alla är magnolia kobus och när de är vuxna kommer det vara en vit magnoliahimmel ovanför torget, härligt! I prärien blommar ryska blåstjärnor för fullt, det är en klar favorit men de har också en makalös spridningsförmåga. Inget för den lilla rabatten! Och så small det till, björkarna har musöron. Varje år försöker jag se när se spirar, missar det jämt. Jag tror de gör det på natten, då när ingen ser. Musöron på björkar betyder rosbeskärning på trädgårdsspråket...Fönsterutsikt, gissa platsen! Jo lite resande har det ju blitt i dagarna också, typ på väg upp till Sundsvall. Allt man ser är inte vackert, men det är ju också en arbetsplats! Men det jag gillar med fabriken är färgsättningen, men jag missade att fota den, uh!Jag röstar för ful! Du? Någonstans i Dalarna, men det fattade du nog ändå!Hamnen i Hudiksvall var ju jättefin, jag gillar höghuset som sticker upp i bakgrunden.Arbetsplatser ser olika ut, min i Sundsvall! Jag borde lära mig att spela poker...Snabbfika i Sundsvall, kanonhäftigt ställe, man kunde ligga i stora divaner i fönstren, jag satt på en stol. 


Nåväl kvällen efter på världsbokdagen pratade jag i Skärhamn på Tjörn, inte nära Sundsvall. Men jag njöt några minuter av havet... Jag får alltid för mig att flytta till havet när jag ser det, fast det så klart, har inte råd! :( 
 

I trädgården ska mitt japanska gaffelolvon blomma för första gången, spännande!


Oj vårblommor blev sommarblommor!


Jag brukar inte ha så mkt växter i krukor, men i år har det rasat i väg och plötsligt är det som blommande ängar vid trappan. 


Drabbades av en vårkänsla i Skövde i dag!


Skönt, nu ska jag vara hemma hela veckan, och bara fixa till trädgården till nästa helg. Detta är min favoritvy just nu!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Vad gjorde du i Hudiksvall, har inte sett någon annons på dig?
Sundsvall likaså, du var inte på Trädgård Norr heller!
Lyssnade på Stefan Mattson, han har goda ideer, tycker jag.

Gärdsmygen sa...

Det var en resa som hette duga på så kort tid! Trevlig med lite resedagbok. Visst är havet underbart!! Nu blommar det för fullt. Smyg in och kika på alla backsippor jag såg igår...

Västanvinden sa...

Efter en så´n här helg så exploderar det nästan i naturen. Du fick med en bra bit av Sverige på resan med fina bilder.
Lidköpings träd var helt underbart och Skärhamn är inte fel heller :)
Hälsn. Eivor

NinaVästerplana sa...

Iqbals torg tror jag Magnolia-torget heter.... efter mattslaven som blev mördad 16 april vet ej året...
Så skönt att kunna drabbas av vårkänslor även i Skövde!
Ha dé skönt med vår-röjet inför vår-rundan
Nina

Inger R sa...

Hannu, du har inte funderat på att samordna föredragen lite mer typ västra Sverige ena veckan o norr om Stockholm nästa? Det reseprogram som du har nu är ju inte mänskligt.

Hannu på Kinnekulle sa...

I Hudvik stannade jag bara till Maud, hade inte varit där förut! Hm att du missade Sundsvall... Tja du läste väl inte anonsen, och riktigt i år blir det inte Trädgård i Norr!
Såg dina backsippor Gärdsmygen, glömde åka upp på heden och titta idag...
Så sant Eivor, nu har det exploderat....
Så är det Nina, det fanns ju ett plakett på husväggen om honom! Ganska fint att han fått ett magnoliatorg i Lidköping.
Nej Inger, det är inte mig det är fel på.....

Monika sa...

Fantastisk favvo vy!
Å fint ljus
Hur kunde jag missa att du kom till Tjörn...

Ha det bra i solen
Monika

Hannu på Kinnekulle sa...

Ingen aning Monika, du brydde dig väl inte.... =D