måndag 20 april 2009

Sedär....Först, löjligt att vara sjuk. Vadå bli frisk efter 2 dagar. I dag ingen feber, inget snörvel. lika kry som förut, vad det en snabbflunsa som passerade? Nåväl i morse när jag skulle hämta tidningen hittade jag en iris som jag inte sett blomma förut. Klart att det är jag som har planterat den, men som mycket annat har jag glömt även det, alltså namnet har jag ju glömt från början. Hur som helst imponerar den på mig med sin höjd och skönhet. Annars har jag inte gjort så mkt idag, tränat och klippt mig, fast vem är intresserad av det!

10 kommentarer:

Annika sa...

Varje vår står jag och tittar på mina rabatter och tycker att där är så himla tomt! Men så går jag och läser i mina trädgårdsdagböcker och minns plötsligt att jag satt massor med grejer som snart kommer att fylla hela rabatten till bredden! Tänk så fort man hinner glömma från en säsong till en annan. En mycket vacker iris som du har där i varje fall!

Anonym sa...

Så lyckosam du var då! Frisk på så kort tid! Var glad åt det!
Vacker iris och vad roligt att du också glömmer både vad du planterar och vad blommorna heter! ;) Ibland blir man riktigt överraskad! Stundom sätter jag ut små etiketter för att "minnas" men så blir jag så trött på dem och tycker de är fula så jag plockar bort dem.
Ulla

botanosofi/maria sa...

JAG! Tänkte både klippa och träna mej. Inget blev gjort.
Satte upp håret iställetoch färgade ögonbrynen.
Och gjorde en backup av/för(?) mina myriarder av bilder!
Krya på dej!

Hannu på Kinnekulle sa...

Så rätt Annika, minnet rasar jättefort. Men när man väl ser det igen, ja då minns man. Det är tur att jag inte för dagböcker över det jag gör eller inte gör i min trädgård. fast klart böckerna är ju en slags sådana.
Jo Ulla, det är bara att vara glad och akta sig för återfall, det där med bortplockade namnlappar vet jag allt om. Just när man tar bort lappen kan man ju rubbet, 2 min senare är det som bortblåst.... Men det är inte så viktigt att veta namnet på alla sina växter, man kan slå upp dem också!

Hannu på Kinnekulle sa...

Oh, en backup är precis vad jag måste göra, dessutom sortera mina bilder i hanterbara mappar! Just nu ligger alla i en korg, tungt och nervöst.....

Anonym sa...

Junoiris Iris x sindpers, kanske ?

Anonym sa...

Eller persica..så hög..men sober..grått är flott. A

Anonym sa...

Vaddå löjligt att vara sjuk,var det ibillningeller nya influenser då eller,näe ??:)

Gärdsmygen sa...

Redan tränat!

M&B sa...

Underbart vacker bild.
Min stora passion är fotografering och gärna närbilder av min mammas växter.
Har faktiskt startat upp en trädgårdsblogg, där man får följa arbetet i hennes trädgård en bit utanför Lidköping. Skulle du någon gång få lite tid över så kolla gärna in den
http://mariaochberithsgronafingrar.blogspot.com/