onsdag 24 juni 2009

Pioner och buskkål och hemma, skönt....


Kinnekullepionerna är i full gång, många knoppar kvar. Det var roligt att hälsa på er nere i varberg och kul att träffa bloggare, både Gärdsmygen och herr Fryle var där. Besökte dessutom fam Fryles trädgård, oj! Senast jag var där hade de knappt flyttat in, skönt att det finns människor som är värre! Dessvärre var ljuset direkt fult och det gick inte att fota eller så, men jag återvänder gärna om jag får.
 


I Varberg såg jag fjuttig strandkål på stranden, hemma stolterar jag med makalös buskkål, så stor har den aldrig varit! Tjohoo, nu ska jag fixa middag. Har dammsugit bilen, uh! Ska besiktigas i morgon, skulle köpt en ny....

14 kommentarer:

Lavendel sa...

Her hos mig - 2-3 kilometer fra gården, finds havet, og "strandkålen" - et lækkert tilskud til forårsmaden.
mange hilsner

Hanneles paradis på Hisingen sa...

kul att se andras fina trädgårdar och få idéer (jag dammsuger inte bilen innan besiktning..)

Idag visar jag bilder på en del av skörden på mitt berg, inte så tokigt ändå.

Herr Fryle sa...

Klart att Du är välkommen tillbaks till oss. Alla är välkomna. Och det finns alltid någon som är värre, det är i alla fall något jag tröstar mig med.
Buskålen är som vackrast nu och strandkålen är inte så dum den heller men den ska vara på stranden. I min förra trädgård planterade jag strandkål en meter från ett stenparti och rötterna tog över stenpartiet totalt på ett litet kick.

Carina sa...

Härligt!

Herr Fryle sa...

Fusk Hannu!
Nu har jag kollat på dina bilder från den 22 juni 2009. En är spegelvänd. Det är i o för sig försvarbart bara man inte blir avslöjad.

Fritt ur hjärtat sa...

Strandkålen får mig att längta till kusten! Visserligen tycker folk jag bor där, men den riktiga kusten ligger nån mil väster ut:-)
Jag köpte Pion igår! Insåg att det so ska ta över efter och gifta sig med Akleja och Kirgislök är just Pion. Det blev en enkel rosa doftpion. Jag har en Festiva Maxima så en fylld kändes onödigt. En kaprifol blev det också, ska göra en rokad i helgen, en ros mår inte bra, dit ska Kaprifolen, så stackars maken ska flytta sten och möblera om lite växter. ut åker 2 nävor, jag gillar verkligen inte nävor.

Cecilia sa...

Jag har nog inte lämnat så många kommentarer här innan, men du gör jag nog det. Jag ville bara säga tack för allt fint du gjort och gör - dina kokböcker och trädgårdsböcker har inspirerat mig så mycket. På gymnasiet blev jag till och med inspirerad till mitt projektarbete av dig, och gjorde en egen bok fylld med naturbilder och recept. Den blev självklart inte lika bra som dina böcker, men kul var det!

Cecilia sa...

PS: Jag menar självklart "men NU gör jag nog det".

Anonym sa...

Så vackert med både pioner och strandkål! Hoppas att det gick bra med bilen, det är kanske lättare att få den godkänd om man dammsugit den.. Pia

Wannebebondjantan sa...

Härliga pioner! Själv har jag "bara" gammaldags bondpioner....

Inger R sa...

Försöker igen: Vilka tider ahr du trädgården öppen den 18-19/7?

Gärdsmygen sa...

Idag finns du med i båda mina bloggar. Om du har du synpunkter så kan du meddela mitt team ;D

Hannu på Kinnekulle sa...

I Sverige är strandkålen fridlyst Lavendel!
Såg dina bär Hannele, nej jag dammsög inte för besiktiningen, bara före för första gången :o
Blev snyggare så Herr Fryle!
Bra S håll liv i gubben genom trädgårdsarbete, det är så jag överlevern
Cecilia WOW! Tack ;D
Både däcken och bromsarna var skit Pia, men fan byter väl däck varje år ändå...
Wannebo, dags att utöka din samling!
Inger typ mellan 10-17.
Ska kolla nu Gärdis!

Hannu på Kinnekulle sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.