tisdag 2 juni 2009

Vägkanter just nu...


Vad är underbarare är att fara omkring i våra landskap och njuta av den yppiga försommarfloran, nu när allt fortfarande är skrit och underbart.


Alltså det är så enkelt, stanna bilen och gå ur = njuta. Nästan var man än är, jag var vid Munkängarna här på Kinnekulle och njöt av hundkex, midsommarblomster och smörblommor. Ängen hemma hos mig vill jag ha lika dan, men, men...


Min vägkant är inte lika romantisk, men den är min, eller ja kanske mer bankens men ändå min.


I ängen som jag luntade i våras vill jag få i gång ett skirt försommarflor, men det verkar mest vara kirskål som vill vara i den. Åkersenap, krolliljor och väddklint på högsommaren förstås! 
Men krolliljor och blommande kirskål hör till det finaste man kan se, förutom ängar av vildmorot förstås.


Men i kanten växer spansk körvel, vackert med ormbunksliknande blad som smakar anis. Den frösår sig villigt och bildar snart stora bestånd.Där till vänster är körveln, men jag ser helst att den växer på utsidan... Lite stökigt men ändå! Nä nu måste jag jobba, ha det gott!

7 kommentarer:

Fritt ur hjärtat sa...

mmmm. så mycket marsvinsmat. helt gratis!

Fjäder sa...

Underbara bilder med trevliga kommentarer till. Det piggar upp att besöka din sida!

Hannu på Kinnekulle sa...

Hahaha har inga marsvin... Men hade när jag var liten, uh.... Äter marsvin smörblommor och hundkex? Det gör inte hästar o kossor, fast å andra sidan är de ju inga marsvin...
Kul och tack Fjäder, välkommen tillbaka. :D

bibi sa...

Var en sväng till Trädgårdscafét, Hjulets café plus diverse sköna små avtagsvägar på undersköna Kinnekulle under varma,härliga söndagen. Njuta var känslan för dagen!!
/Bibi

Hanneles paradis sa...

jag åkte med en fågelskådare en gång,
han kollade på himlen och jag på vägkanterna :)

Hannu på Kinnekulle sa...

Härligt Bibi, och visst är det charmigt på Hjulet!
haha Hannele, jag känner igen det där. Kuskade runt i Spanska bergen en tidig vår, andra tittade på den fantastiska utsikten, jag på vårlökar i dikesgrenen.:D

Fritt ur hjärtat sa...

Hannu, nej marsvin äter inte just det, men allt annat grönt inemellan:-) Skafferi vart du sätter foten känns så billigt;-)Njutningen för ögat när man tvingar sig stanna upp att titta är ju också gratis. Gratis är gott.