lördag 18 juli 2009

Forsränning.


Hemma igen efter en strapatsrik friluftsäventyr. Det hade utlovats forsränning med livet som insats, huga! Nåväl det började med lugna vatten och vi som var med, kände väl oss sådär till mods. Typ lugnet innan... 


18 km paddeltur var det tal om, nästan ett 1/2 Göteborgsvarv, men det var lugnt och vi hade det väl kul och var ivriga paddlare i början, innan...


Uh, detta var forsen... Jo först lite nervigt, men hallå! Det var ju bara att paddla och styra lite, ingen välte eller så. Men roligt ändå, fast vi vande oss snabbt och ville ha större äventyr! Var är björnarna?


Dags för fika, den praktiska människan parkerar båten på samma sida som man skall fika, helt ok. Men nä, inte våra paddelledare!
 

Vi skulle självklart tvingas ut på en skranglig hängbro, eller snarare smal och gungig. Det ser inte högt eller farligt ut på bilden, men gissa att det var det!
  

Och det kändes väl lite sådär att lämna kanoterna på andra sidan...


Dock belönades vi med sköna blomsterängar. Sverige i en liten blomask. .


Nåväl belöning, kaffe och bulle. Mums i en äventyrad mage! 


Dags igen ut mot de stora forsarna...


Men det skulle dröja innan de kom, typ dags för lunch.
 

Åter igen underbara ängar med miljoner ängsklockor, utan människans hand slutar ängarna att existera. Måtte det skapas fler och att de bevaras för all framtid, tänk att i en framtida rymdålder raketpausa just på denna ängen.


Lunchen skulle tillagas i ett grillskydd, typ vindskydd med eldstad. 


Och det blev norrländsk falukorv på pinne, oj så har jag inte ätit sedan scouterna och det var länge sedan! Vi stärkte oss ordentligt för de kommande strapatserna = utlovad forsränning... 
 


Men precis när vi skulle i väg tappade jag lillkameran i sanden, fan den knäcktes direkt. Löjligt, den föll typ 30 cm ner i mjuk sand, ur funktion. Jag ska reklamera den och jag vet att du som sålde den till mig läser min blogg, vänta du! Och eftersom kameran gick åt pipsvängen blev det inga fler bilder från den mkt äventyrliga forsränningen... Ärligt, det var stilla vatten hela vägen, gissa om vi var knäckta efter 18 km paddel i motvind, uh!
 

7 kommentarer:

tant Hannele sa...

Underbart!

Wannebebondjantan sa...

Låter som ett gediget träningspass!

Hannu på Kinnekulle sa...

Sant Hannele och visst var det en axelgenomgång Wannebebondjäntan!

Carina sa...

Sverige har allt,otur med kameran..

Carina sa...

..och skönt att ni är helskinnade!:)

Anonym sa...

Skinnkläder?

Anonym sa...

precis!