torsdag 9 juli 2009

Saker jag sett i vår, del 4.


Kristianopel hade ställt till med våryra och jag var där.Det är en mkt speciell ort som är väl värd ett besök, dels för närheten till vatten.


Men kanske mest för den sköna atmosfärens skull. 


Gränder och fina staket.


Underbara hus, även om jag är osäker på färgen, men just därför.


Orten är inte stor och består bara av en stor handfull hus.


Men ändå har den haft stor betydelse historisk sett, med krig och annat elände.Av krigen finns det bara rester kvar av bastillonen, det sägs att när det var som värst var muren 9 m hög, huga!


Men nu är det en glad ort med ett fint gästis.


Jag var där och hade föredrag under Våryran, rosorna hade precis börjat att blomma och alla var på toppenhumör. Även jag!


Jag var i Rosenträdgården och pratade trädgårdsliv, underbara sena tulpaner stor i full blom och pimpinellerna hade just slagit ut.


Jag vet det syns inte men det är Poppius, den finaste av många.


Och rosor fanns det att köpa i stora krukor och begärelseframkallande kvalitet! Dit ska jag snart igen, hoppas jag, nu helst när rosorna blommar.  Maila en bild nu, Krisitanopel vi vill se!

5 kommentarer:

Carina sa...

Oj vilket fint ställe(del 4 är det)

Anonym sa...

Nä, Poppius syns inte, det står ju en stor jädrans buske ivägen

Anonym sa...

Varje år som jag besökt Österlen har man sagt åt mig att jag måste stanna i Kristianopel och titta och varje år har jag glömt...det ser ju mysigt ut. Ska göra ett nytt försök nästa år att komma ihåg!

Anna sa...

Ser verkligen helt härligt ut! Måste nog försöka ta mig ut på en vår/sommarturné så man får se lite fina trädgårdar, hus och grindar. Tack för att du bjussar på fina bilder!

Hannu på Kinnekulle sa...

Tack, ändrade direkt Carina, tack!
Sant Anonym, sant!
Helt klart har du missat en upplevelse Slottsträdgårdsmästaren, fast nästa år blir kanon det med. För mig var det storartat, inte stort i volym, men känsla! Åker snart tillbaka tror jag, rosor...
Det är bara att åka dit Anna, härlig atmosfär och skön bebyggelse! =D