måndag 20 juli 2009

Tisdag - onsdag = 3 trädgårdar och 2 bussar.


Japp i morgon bär det av, jag ska bussguida i 3 olika trädgårdar, och först ut är Hellekis Säteri. Se säsongskillnad här! Därefter en namnlös trädgård här på Kinnekulle och Sparlösa Trädgård. 3 stycken lika men mycket olika trädgårdar. 


Hellekis Säteri med sin romantiska rosenträdgård ligger strax intill där jag bor, man kan säga att mitt (bankens) hus är grindstugan...


Jag var just nere och rekade lite, rosorna var fortfarande jättefina. Den platta Charles de Mills hör till en av favoriterna.


mmmmm Violacea, en favis.


Klart att ett säteri har en park, hm! Äkta kastanjer, valnötter och poppelmagnolior. Varför har jag ingen kastanj och valnöten har jag ju sågat ner!


Den gigantiska perennrabatten, ska inte klaga på solen, men i bilden gör den ingen nytta. har ni märkt att det inte regnar i dag! :) 


Och grönsaksland under glas, klart avundsjuk men men.Äh, det blir 2 roliga dagar med massor av folk, härligt och välkomna upp hit. Vi möts i Skara!

7 kommentarer:

Ann sa...

Påtal om Hellekis säteri.
Såg en riktig kalkonrulle inspelad där. Allt om min buske, har du sett den?
Förstörde totalt mina fina trädgårdsminnen därifrån.Tur att du inte bor i den gröna grindstugan, nere mot Råbäck, där spökar det, vet du.

Lycka till med guidningen

Hälsningar
Certifierade guiden Ann C. Källby
Nu med nytt tangentbord :-)

Hannu på Kinnekulle sa...

Spökar det nere i grindstugan, huga! Det vissste jag inte, berätta! Allt om min buske såg jag inte, hm fattar nog varför.

Carina sa...

Håller tummarna för regnuppehåll men blir inte lessen ifall det regnar heller..

Inger R sa...

Hellekis säteri, javisst ja, det får vi inte glömma på vår trädgårdsrundtur.
Har förgäves sökt kontakt m Sparlösa trädgård men lyckas inte, får se om det går bättre i morgon, trodde att dom ev var bortresta men det kan ju inte stämma.

Carina sa...

Hällekis verkar vara ett toppenställe med god smak,härliga miljöer och trevliga människor och Sparlösa intressant,heja trädgårdarna!

Inger R sa...

Har fått kontakt med Sparlösa via mailen o vi får komma på besök :-). Verkar vara ett väldigt spännande ställe.
Bussresorna i Skara/Kinnekulletrakten blir nog jättetrevliga, hoppas att Ni får tur med vädret.

Hannu på Kinnekulle sa...

Ha regna inte då, sol nu! Hm, nyss...
Japp det blir roliga trädgårdar att besöka och Sparlösa är verkligen ngt långt utanför det vanliga, härligt!