tisdag 6 oktober 2009

Astertider


Nu är det ingen hejd på blommvilligheten, alla ska ju hinna göra sitt innan frosten slukar dem! Och luktastern har just börjat, för 2 vintrar sedan slutade den inte att blomma förrän till jul. Inte för att det blev kallt, det var knopparna tog slut.


De är bra utfyllare mellan andra kraftiga perenner, eller som här i rosenrabatten.


Men tiden glömmer man sortnamnen, men tja det är väl inte hela världen.Finast är denna blå Novi-Belgi-hybriden med rödblommande kärleksört. Enkelt men klockrent!

9 kommentarer:

Ia sa...

Hejsan! Jag har ett antal höstastrar som aldrig hinner blomma. Den vanliga blålila sorten är den enda som jag sett i blom. Ska de alltså stå soligt och varmt? Fast jag har tyckt mig se mjöldagg på dem då??

Hannu på Kinnekulle sa...

Hej Ia jag har dem i alla möjliga lägen, jag känner igen din bild men kommer inte i håg var du bor. Men kasnke Skåne, va klart att de ska hinna fram.... Mjöldagg, hm, det vet jag inte om jag sett någonsin! Måste kolla där. haha kollade din blogg, Gullspång. ja då var du inte den jag kände igen, men kände ju igen dig! Det fins också sorter som blommar sent och därav inte alltid hinner med, grenastrar Horisontalisar kan vara så.

Gardenlife sa...

Bra "återbäring" med så lång blomningstid...hmm dags att införskaffa några fler tror jag att det får bli... ; )
/Janne

Prästgårdseva sa...

Fick precis din kokbok (Hannus mat) med posten! Ååååh! Verkar (som väntat) lika smarrig som dina rabatter! Kan knappt bärga mig att göra en djupdykning. Och jag, som såg fram emot, att jag skulle ut och gräva upp kirskål idag.....NÄ, nu ska jag jävlar ut och gräva!

Apropå det en länk:
http://blogg.sydsvenskan.se/mylla/2009/09/28/nu-javlar-ska-jag-ut-och-grava/

Tänk, att jag för ett halvår sedan vare sig sett dig på TV eller läst nån av dina böcker....
Puh, grämer jag mig eller grämer jag mig för allt jag missat? Men jag försöker ta igen det nu.


PS Mina astrar har, precis som det mesta annat försvunnit. Gissa om jag har nya på den långa, långa önskelistan?

Höstträdgården sa...

Åh vad fint ,de trivs i den goda jorden och buskkålen är med på ett hörn.

Hannu på Kinnekulle sa...

Jo Janne man ska ha mkt höst nu, sen är det för sent!
Hm inget att gräma sig för prästgårdseva, börja nu! Vadå astrar försvunnit?
Buskkålen är alltid med i blickfånget!

Anonym sa...

Och nu vill jag ha astrar i olika färgtoner - Hmm. (Jag har bara en, säger en, som förirrat sig hit!)
Ulla ;)

•lotta på solrum|fnurr• sa...

nästa år blir det astrar. det behövs mer färg i denna trädgård under den senare delen av sommaren/hösten. men, men inte mycket har jag velat göra för jag vill vänta och se vad som kommer upp.

Ia sa...

Jag har varit på flera av dina föreläsningar och ska alltid ha någon av dina böcker signerade - i Lidköping den 19 sept. hade du tyvärr inte din senaste bok till salu och då fick du signera ett papper istället! Men det går lika bra. Alltid lika mysigt med dina föreläsningar. Höstastrarna ligger risigt till, trött på att vänta på blomningen.