onsdag 17 november 2010

OförbereddDet är inte så att jag inte vet ,men plötsligt så jäkla vad mörkt det blev, jag har missat övergången och plötsligt är mörkret över mig. Men det dröjer inte länge innan det vänder igen och innan dess är det advent med alla ljus det innebär.


Men så var det här med frosten, jag brukar hävda att det går att gräva ända till Lucia, men knappast i år och ja ute är jag inte klar för vintern, en hel massa krukor och prylar som måste plockas undan, ja ja gäller att bita i hop och få det gjort!

9 kommentarer:

Sirkka sa...

Hösteh kommer alltid litet smygande, plötsligt sen är den bara där. Men kanske (troligen) blir det varma perioder ännu. Men plocka bort ska man...

Iréne JB sa...

Mörker.... Ska kanske komma ihåg att plocka in krukor mm någon dag när jag är hemma innan mörkret infunnit sej. För inte är jag heller färdig.

Helena sa...

'Vis'av förra året när snön kom o man som vanligt tänkte att nästa gång det smälter ska allt tas bort.Nu låg ju snön kvar o med detta urnor fast frysta på trappen hela vintern.Så i år har jag i tid ställt undan allt.Men planen var att sätta fler lökar i dec.när man kan få hela påsar för en 10:a styck!Verkar som denna plan spricker även detta år...
Kram fr.mig

EvaB sa...

Här är en till som inte är klar med höstarbetet. Egentligen tror jag att det var redan vårarbetet vi missade... Men nu ska här planeras i vinter och sedan planteras till våren.

Håkan sa...

Okej, nu kan jag se vad du ser, hos buxbomen.
(Stavas det så? Maskinen föreslår sexbomb, bomull, burmesen och bokmärke men det köper jag inte!)

Anonym sa...

Jag har också krukor ute, tömda men likväl ute. Inte hann jag få ner alla tulpaner heller. Man vill ju att de skall komma upp snyggt lite här o där på ett naturligt sätt o inte i en massgrav, då tar det tid.
Pappa säjer att det går att spetta upp det översta frysta jordlagret och sedan går det bra att gräva längre ner. Han har tydligen skördat potatis på detta sätt! Och kunde skryta med färskpotais till julbordet. Rimfrost är för mig inget planteringsväder, dock. Jag tror jag hämtar in mina tomma krukor och sätter resten av tulpanerna i dem o håller dem inne i uthuset tills vintern ger sig.
Det kan ju gå??? Yo

Elisa Day sa...

Jo bäst att du får det gjort. Vi har haft -28 och en massa snö. Mer vinter än höst här i alla fall

Susie på Stjärnarve sa...

...att jag har tagit bort allt - trodde jag! Tills jag idag kom på att gardinerna jag har på altanen, dom hänger kvar. Man får vara glad över att vi inte har så kallt, annars hade man väl fått bära in dom stela som plankor. Tyvärr kan jag inte ta ner dom själv (är lite höjdrädd) så nu väntar jag på att min kära gubbe ska "få lust" att ta ner dom. (Han tycker helt klart att det är mycket roliga att hålla på med den gamla traktorn han håller på att renovera!)

Hannu på Kinnekulle sa...

Jag hoppas på en varm period till, allt för mkt krukor ute som kommer att gå sönder... Men kommer i håg förra året...
-28 huga! Ha ha det är bara att invänta gubben då Sus! :)