Mitt i januari och kassan kanske är julskral, jag passade på och köpte billig lammstek för gott vill man ju att det ska vara ändå om det skralar...
Marinera steken i lite vitlök, timjan, en skvätt olivolja och en lika liten skvätt rödvin, lått ligga ett par timmar tills det är dags eller ännu hellre över natten, men ska ju äta i kväll med... Perfekt att steka och servera med mos av palsternacka och potatis. Koka in marinaden och du får en koncentrerad smaksky till, kan behövas lite mer vin i koket, salt och peppar så klart. Smaklig spis! Alltså ett sätt att få billigt att smaka dyrt, men det fattade du nog... ;)
8 kommentarer:
Visst vill man njuta av livet. Här blev det älgstek med rotsaker. Man får passa på när butiken inte lyckats sälja till fullpris ;) Det kommer att bli lite älgpytt också framöver. Mmmmm.
Njut av middagen, det gjorde vi =)
Smarrigt tips ;) hittade hit via lantliv i norregård.... Alltid kul o susa förbi en nya blogg man aldrig läst. Må så gott, kram kram
Ja det blir dubbelt upp om man fundar, alltså man räddar en köttbit att hamna i soporna vilket dessutom blir lite eko på slutet. Älgpytt, funkar det?
Välkommen Malin. :)
Långsamt stekta rotsaker och lök och sedan när allt nästan är klart lite tärnad saftig älgstek, kan inte bli fel. Jag skippar dock rödbetorna men ev tillsätter jag lite frysta lingon till pytten. Får klura lite där =)
Läter bra det Beatrice!
men, använder du inte rosmarin! Självklart till lamm!
margareta
Variation är bästa smaken. :)
det finns så mycket fint kött till bra priser för oss husmödrar som kan laga mat :)
Skicka en kommentar