fredag 19 januari 2024

Den underbara trädgårdsresan 2024

När Langeland är som vackrast, bjuder jag för sjätte året in till en härlig trädgårdsresa i det Sydfynska Öhavet den 14 – 16 juni när rosorna blommar och havet lockar.


Den 14. Juni stiger ni på bussen i Hyllie (exakt tid angives senare) utanför Malmö eller på Köpenhamns flygplats. Karina Brozinic tar emot er på bussen och när alla är på plats kör bussen från Kastrup 08.45 ner till Langeland. Karina har medverkat på på alla tidigare resor så hon känner väl till färden och trädgårdarna. Undertiden är jag hemma i köket och förbereder inför kvällens måltid. Beroende på trafiksituationen kan det ta mer eller mindre tid, men det blir stop för toalett och proviantering ungefär halvvägs hit. Det kan vara bra att ha med sig något att dricka och äta på bussen. 


Ankomst till Langeland ca 12.15 där vi äter fiskedeller till lunch i Spodsbjegs hamn, det är enkelt men gott och mycket danskt.

Incheckning på Bagenkop Kro ca kl 14.30 det är ett enklare sommarhotell med rum i villor och i huvudbyggnaden. Bagenkop ligger på sydspetsen och har en härlig marina och långa stränder för morgondopp i havet för den som vill.Klockan 17
kör bussen upp till mig där vi tittar på trädgården, det är ett stort projekt som jag hoppas är i hamn till sommaren. Jag berättar om vad jag har gjort och vad framtiden har med sig. Men framför allt är jag numera en hängiven grönsaksodlare och köksträdgården är också stor. Vi skålar i bubbel och går in till en lång festmåltid, troligen vegetarisk men det bestäms av era anmälningar och preferenser vad det gäller mat. I skymningen kör bussen er till Bagenkop Kro där ni kanske tar ett nattdopp i havet.


Den 15. Juni klockan 09 efter frukost startar bussen och vi är på Langeland hela dagen, där vi främst bjuds in till privata trädgårdar stora som små. För mig är det alltid viktigt att trädgårdarna är olika i sitt uttryck och att ni möter personligheterna som berättar om sin trädgårdslust. 


Ca klockan 13 äter vi smørrebrød till lunch på Skøbbelevs gods. Dryck köpes separat.

På eftermiddagen efter alla trädgårdar rullar bussen ner till Bagenkop igen och det kommer finnas tid för vila och härliga promenader längs stranden. 

Klockan 19 sätter vi oss till bords och njuter av en fiskbuffé på Bagenkop Kro. Dryck köpes separatDen 16. Juni klockan 09 efter frukost fortsätter trädgårdsäventyret på Langeland. Vi äter dansk lunch på Fyn, dryck köpes separat. Och vi upplever också några fantastiska trädgårdar innan det det är dags för bussen att köra er klockan 14.45 till Kastrup där ni beräknas vara framme klockan 17.00 För den som vill går det också att stiga av vid Hyllie. Under tidigare resor har det funnits önskemål om att besöka en plantskola men då har programmet inte tillåtit detta, om ni gärna vill besöka en plantskola skriv detta i er anmälan. Vi har en mycket välutrustad planskola på södra Fyn och då planerar jag efter det beroende på hur många som vill detta.Eftersom de flesta trädgårdarna är privata är det ännu för tidigt att skriva ett fullständigt program, men det kommer givetvis bli underbart, vackert och roligt. 


Kostnad i danska kronor 6500 som i dagsläget är ca 9900 svenska kronor. Betalas mot faktura 14/5 2024. Enkelrumstillägg DKK 500.

Skicka din intresseanmälan till: hannu.sarenstrom@gmail.com Skriv TRÄDGÅRD 2024 i ämnesraden så blir det lätt att hitta. Berätta gärna om du har några allergier eller mat principer.  Välkommen med din anmälan. Hannu

Researrangör Hannu Sarenström DK ApSJag dukar givetvis upp med mat och vin i matsalen.

  

 

 

 

 

Inga kommentarer: