fredag 24 oktober 2008

Häpp, någon har flyttat in i rabatten!


Att bråka med hjortar och sniglar känns på något vist överkomligt. Men att bråka med skygga möss som flyttat in i rabatten känns meningslöst. En perfekt jordhög under muren, klart att det är en mus som flyttat in, eller håller på att lägga upp ett vinterförråd. I dag skitväder och katten vägrar vara ute, dags att leta upp en fälla eller. Näe så farligt är det inte, det såg mest kul ut.

6 kommentarer:

Inger R sa...

Hannu, har du bara en katt nu?

Hannu på Kinnekulle sa...

Jo så är det, den andra katten försvann (dog) i somras och den som är kvar, typ lägger väl av 10 månader senare!

Inger R sa...

Varför skulle den andra lägga av? Schubert gick till dom sälla jaktmarkerna för snart ett år sedan så vi har bara en katt kvar vi också. Mozart verkar dock trivas så bra på egen hand (fot?) så vi har inte vågat skaffa någon ersättare till Schubert.

Hannu på Kinnekulle sa...

Det finns ingen anledning att den andra ska lägga av, bara en tidsreflektion. Men eftersom jag bor i ett gammalt hus ute i hasselnaturen, är katter nödvändigt! Men snart dags att kola läget på tillökning, jag tror inte att det skulle bli så svårt med honom som är kvar. Fast vad vet man....

Inger R sa...

Det kanske snart är en liten vilsen katt som har hört att det finns en ledig plats på Kinnekulle. God mat, kel o värme måste väl vara lockande för en övergiven katt? Våra två senaste har just varit katter som kommit vandrande till oss, Mozart troligen bara ca tre månader gammal när han kom, Schubert knappa året. Vi har haft en rödrandig katt här som gärna skulle vilja flytta in nu när en plats är ledig men Mozart håller stenhårt på sitt revir o släppte inte ens den andra katten upp på bron.

maria sa...

Apr möss: tänk Beatic Potter!