måndag 13 oktober 2008

Om ni inte såg den, se den!


Kenneth med Isaiahs mamma Chrystal på undersökning inför förlossningen. Foto: Mette Aakerholm

Daddy's love
Kenneth är en 26-åring från norska Askim som snart ska bli pappa, en singelpappa.
Kenneth är gay och efter en lång period av funderingar kring sina relationer - till sig själv, sina kärlekar och sin familj - har han beslutat att ensam ta ansvar för ett barn. Han har hittat en surrogatmamma i Kansas och reser till USA för att möta sin lille son Isaiah.
Dokumentären skildrar båda sidors väntan och vånda; den nyblivne pappans tankar och känslor inför mötet med sin son och surrogatmammans frågor till sig själv och sin familj i USA.
Sändningstider: Daddy's love
SVT1 Måndag 13 okt 2008 kl 22.00
SVT1 Söndag 19 okt 2008 kl 13.10

Jag har varit lite hit och dit vad det gäller surrogatmammor, i kväll blev jag omvänd. Ok, det är ett drama, där den som gjorde filmen valt att trycka på rätt knappar! Men filmen är, jo det måste den vara. En milstolpe. Jag grät till Lilla huset på prärien, Kramer mot Kramer och Fame på söndagar förr. Men nu, jag sörplar fortfarande och mina tankar har gått nya vägar. Såg du den inte, missa inte reprisen!
Jag vill gärna se en åsiktsvända om detta!

8 kommentarer:

Fritt ur hjärtat sa...

Oh ja tack för påminnelsen, den läste jag om men sedan föll det i glömska, skall absolut se den!

Inger R sa...

Får försöka komma ihåg o ställa videon på inspelning innan jag åker, så dags på söndag är jag nog på Rosarie de l' Hay men jag vill gärna se det programmet.

Hannu på Kinnekulle sa...

Det är bara att stoppa i ett band och trycka på rec!
Tyvärr visas den inte på SVT play, ännu i alla fall.
Ska ni ut och resa igen?

Inger R sa...

Jag reser till Paris i morgon bitti, skall till Courson på trädgårdsmässa o förhoppningsvis till Rosarie de l'Hay + att jag tänkte att i lugn o ro gå o shoppa lite. Marknaden vid Bastilljen på fredag förmiddag är också ett måste. Bra fixat va, att ha gratis boende i Paris, Skavsta så nära o Ryan som ger bort biljetter.

Hannu på Kinnekulle sa...

Det låter toppen, gratis flyg och boende, jag hänger på. Paris je vien! Eller hur det nu böjdes och skrevs. Ha det fint där nere, rostade kastanjer i papperstrutar, underbart!

Hanneles paradis sa...

Har ingen TV, surrogatmammor vet jag inte så mycket om, men tycker att man inte ska behöva åka till Danmark för insemination, och att alla par ska få adoptera.

Jag ska bli mormor innan jul och dottern är ensam, eftersom pappan inte ville..

Hannu på Kinnekulle sa...

Utan Tv, såg det i din blogg!
Utan svärson, tja det är väl sådant man får ta. Tror att din dotter ändå valde själv, och då är det bara för dig att foga sig i situationen. Men det tror jag du redan har gjort, det är något men finska kvinnor, de.... Positivt menat! Jo alla andra nationaliteter också, men Finska... Det är något med muijko och sisu... Jo jag försökte stavkontrollera mujko, rött hela tiden!
Håller bestämt med dig att det är löjligt att alla ska åka till Danmark för att fixa det de inte kan. Adoption, ljusår efter vart samhället har tagit vägen. Nu in i framtiden...

botanosofi/Maria sa...

Å detta med vem som är vad och vad som är viktigt för vem.... Ja säjer bara LÖVE så blir det nog bra.... The light of love in the moment of souls connecting sparks like nothing else. Välkommen barn!