tisdag 11 november 2008

Fick en perfekt present...



Medan jag var på gymmet friluftade min granne ute i skogen, och jag fick en present. Nyplockade trattisar och champisar, perfekt eftersom jag ska laga grovmiddag som en hyllning till novembervädret i kväll! Det som jag gillar med att mörkret kommer tidigt, är att det är helt ok att börja laga mat tidigt på kvällen. Och nu är det ju tid för mat som kräver lång tid, men sköter sig själv, nästan.....



I stan passade jag på att köpa en högrev, dels för att de helt enkelt är vackra, men också ger ett fantastiskt resultat. Just denna skall brynas och kokas i vitt vin med salvia och många rötter. Det tar hela eftermiddagen, men so wath, den kokar ju självt. Sen är det bara att köra rötterna med en mixestav, smaka av och tillföra lite grädde om man vill. Enkelt! Klyftpotatis blir perfekt till, då gärna lite torrstekta.



Det bästa med att skriva kokböcker är att man har sina egna favoriter samlade, i afton sid 38 i Vinterkalas, så himla gott!
Har samtidigt besök med övernattning, besökaren smackar redan, fast på ett glas köksvin. Life is simple.....

11 kommentarer:

Anonym sa...

Då skall jag genast slå upp sid 38 i mitt alldeles eget ex när jag kommer hem!
(Har den ju som kvällslektyr fn! :) )
Låter så himla gott!
Hittade själv lite trattisar och kantareller i helgen - fantastiskt!
Trevlig kväll!
Ulla

Fritt ur hjärtat sa...

Hmm, låter som något jag bläddrat förbi totalt! Jag är högrevsfreak annars, kokmänniskor börjar det bli ont om!! Prisvärt och bra kött, finns alltid ekologiskt för ingen vet vad de ska göra med den!! Måste testa reda till helgen tror jag. Akutopereras imorgon igen, så jag kan behöva något stärkande till helgen!!

Hannu på Langeland sa...

Kvällslektyr, en kokbok. Det funkar inte för mig...
För några år sedan tog jag med mig en kokbok till sängen, lästa och smackade lite så där för mig själv. Dock resulterade det i att jag gick upp och lagade mat mitt i natten, självklart hade jag inget som behövdes, men jag blev rejält hungrig och lite sömnlös. Men vi är alla olika....
Lycka till i morgon Simone, fan blir du aldrig klar med din kropp! Vekar så jobbigt, men jo högrev, fantastiskt gott blir det. Eko, jess!

Hannele på Hisingen sa...

Perfekt höstmat, vi älskar långkok nu.

Anonym sa...

Hej!
Det är nog första gången jag har en kokbok som sänglektyr - men jag finner det mycket underhållande skall jag säga!:)
Jag säger också lycka till, till dig "Simone" imorgon - skall tänka på dig!
Ulla

Anonym sa...

Har precis ätit gryta på hörev, rotsaker, smålökar o lite anant smått o gott. Fast din är säkert godare!
Håller också tumamrna för dig Simone.

Anonym sa...

Hmmm... Högrev skall det vara, inte hörev. Måste vara matlagningsvinet ;-).

Anonym sa...

Tack! Nu vet jag vad vännerna ska få på fredag. :)

Anonym sa...

Åh, vad gott ni pratar idag....
Önskar dig styrka o tilltro inför morgondagen, Simone:) Yo

Anonym sa...

Fast "hörev".. det är måste ju vara rev(?) från en som äter hö, så det var inte så dumt med en skvätt vin i lagaren ändå - spritituellt.

Hannu på Langeland sa...

fast idag blir det thaikyckling, man måste variera sig!