torsdag 27 november 2008

Fick en present idag.Förutom att jag fick en påminnelse för en räkning som jag glömt och betala, fick jag också ett paket. Adressat okänd... Hm!Det visade sig vara ett paket med levande lökar och friska rötter.Och om de blir vita eller rosa har jag ingen aning om, du som skickade vet nog...Ett stort tack, nu ska jag skaffa fram lite blomjord och kruka. Inväntar blomningen med spänning. Jag gillar att bli överraskad och bortskämd, även om det bara är torsdag!
Så här odlar man dem.
Placeras mycket ljust. Flera lökar planteras i väldränerad jord tidigt på vårvintern i en relativt stor kruka, lökspetsarna skall sticka upp ovanför jorden. Vattna sparsamt tills tillväxten kommit igång, sedan rattnas regelbundet och de skall helst inte torka ut helt, vintertid torrare. Bladen vissnar inte ner helt under vintern. Rumstemperatur, övervintras helst svalt 8-10°C. Svag gödning regelbundet under tillväxtsäsongen. Förökas genom delning eller frösådd.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Åh! Så härligt att få en sådan fin present! Förstår om du blir glad! Och du är verkligen värd en present!;)
Sefyrlilja?
Ulla

Fritt ur hjärtat sa...

Men så roligt! Kan bara intyga hur otroligt glad man blir. Fick ett paket böcker för någon vecka sedan, de gjorde mig överlycklig!!Å visst är du värd presenter, det är väl alla;-)

Anonym sa...

Fy sjutton, vad ni är bortskämda!
Jag som är så rar och snäll - jag får aldrig någon överraskning i min postlåda.

Anonym sa...

Ha, ha, ha! Du är anonym på riktigt du. Ett gott skratt fick du i alla fall. Fortsätt att vara rar o snäll, så ska du se att det lönar sig till slut. Tålamod! Yo

Hanneles paradis sa...

julen redan här :)

Anonym sa...

Övcrraskningarnas tid är inte förbi skulle jag vilja säga!
Det är väl underbart! ;)
Ulla

Anonym sa...

Men vilken fin överraskning! Vad spännande att få oväntade,anonyma presenter. Jag tror att vi hade sådana rosa i fönstret när jag var liten, har inte sett sådana sen dess.
/Pia

Hannu på Kinnekulle sa...

Visst är det kul när man får oväntade presenter, lite förjul.....

Ronja sa...

Mmm... Alltid roligt med presenter. Vacker bild på paketet!