lördag 1 november 2008

I natt blev det vitt


Tveksamt om det är så mycket äntligen, men på något vis är det skönt när frosten har bestämt sig. Man blir liksom klar med utelivet, eller snarare att det går in i en annan fas. Det dröjer ju kanske ett tag innan jag fikar vid trädgårdsbordet igen, fast å andra sidan verkar det att bli en kanonfin dag. Än är det inte över, men det tar ju heller aldrig slut...

Natten var väl inte överdrivet kall, så ännu är det inte riktig snyggfrost. Men den kommer...

Fast strutbräken och frost går hand i hand, vackert, stilla och lite ödesmättat. Har glömt vad sorten heter, men den är mjuk och ganska vintergrön.

Tja vad säger man, praktrudbeckiorna började att blomma i augusti och gör det fortfarande, dock något tilltufsade av frosten.

Nävan Jolly Bee tyngd av frost och nu har den nog gjort sitt, men om dagen nu blir varm och solig, kanske den reser sig en gång till. Men i vilket fall som helst, med nattens tillskott av frost, sol och en hög och klar himmel. Slår frosten kanske till lite hårdare i natt. Jag väntar...

14 kommentarer:

Fundera grönt sa...

Snyggfrost var ett bra utryck! :) Vid snyggfrost ska jag plåta runt i skolträdgården, var så säker!

Karin A sa...

Härliga bilder! Och det där huset går verkligen inte av för hackor...

Trevlig helg!

Fritt ur hjärtat sa...

Frost är verkligen vackert!! Här har det satt fart på fåglarna, jag är manisk fågelmatare:-) Jag undrar verkligen hur det kommer sig att du har en Jolly Bee, när jag inte lyckats finna någon?!
Dagen blev som du förutspådde, strålande. Vi tände grillen på altanen och grillade korv, jag har suttit med näsan mot solen och slurpat i mig en öl. En härlig dag helt enkelt, fast utan Jolly Bee då:-)

Hannu på Kinnekulle sa...

Just det ja, du går på Dacapo, det har jag sett i din blogg! (Tror jag). Jo då har du väl en del att fota, har ni börjat med den nya skolträdgården inne i stan?
Jo Karin, det är bara att slå till, annars kommer någon före!
Simone, skillnaden på dig och mig, är att jag också jobbar med trädgård. Vilket betyder att jag känner odlarna kan marknaden och ständigt blir presenterad inför nya växter. Jolly Bee har jag odlat många år i överflöd, kanske inte vad du ville veta, men ändå. Den är verkligen kanon när den väver sig bland de andra perennerna. Men du hallå, grillkorv, nu tar du stora glädjekliv ut ur salamiträsket; Toppen!

Hanneles paradis sa...

Vemodigt vackert.

Tyra in Vaxholm sa...

Makalöst vackert, vilken morgon!

Hannu på Kinnekulle sa...

Jo det var vackert, men inte i morse, knappt någon frost alls, trist....

Anonym sa...

Hej! Hade sol o 8 minus grader när jag vaknade så hunden och jag var ute tre timmar i skogen från o med soluppgången. Nu ska jag gräva fram min stora systemkamera från före digitaltiden! Snacka om snyggfrost! Detta måste förevigas lite längre än till nästa datorkrasch. Nu läser jag Lena Israelssons Klosterträdgårdar o funderar på om jag skall bli pilgrim i Savolax eller Ryssland nästa säsong??! Yo

Hannu på Kinnekulle sa...

8 minus, lyllo dig. Här är det typ 0 gradigt och ospännande! Låter bra med en gammal filmkamera, mina ligger här någonstans i hyllorna, klart oanvända!
Klart du skall pilgrimma, och i Savolax är jag född!

Fundera grönt sa...

Japp, jag går på Dacapo. Det var min klass som var förbi dig i vintras (med Bertil) då vi var på Kinnekulle. Vi fick titta in i din trädgård en sväng fast du hade ryggskott. Tack för det! Hoppas få komma igen, det verkar ju hända massor där hos dig hela tiden! :)

Fundera grönt sa...

Glömde din fråga: nej, det kommer ta sin tid att flytta trädgården. Men det ser ut som att det kommer att bli fint!

Anonym sa...

Ja,att knappt få ihop till uppehället i Sverige med säsongsarbete, då kan man ju lika gärna dra. Tänk vad lärorikt, på alla plan! Exotiskt med Savolax! Du som vet, pratar man enbart finska där eller har man sådan tur att man kan höra finlandssvenska tongångar, också? Yo

Hannu på Kinnekulle sa...

I så gott som hela Finland pratar man svenska, med brytning förstås. Alltså finlandssvenska! Lärorikt, skulle verkligen tro det.

Fundera grönt sa...

http://funderagront.blogspot.com/2008/01/trtt-blir-man-s-hr-frsta-veckan.html