fredag 5 december 2008

Ännu är det inte för sent!Du vet väl att det går att plantera tulpaner så länge det går att gräva, förutsatt att lökarna är i god kondition förstås! Men om du skulle hamna på en superfin tulpanlöksrealisation, tveka inte, köp! Det senaste jag har planterat tulpaner var typ mitt i januari, de kom fint och blommade som de skulle på våren, möjligen lite senare än de andra men ändå. De svarta 'Queen of Night' hör till de lättodlade som kommer tillbaka år efter år, köp!  

9 kommentarer:

Carina i Sjuntorp sa...

om svarta tulpaner så är min erfarenhet precis tvärtom, att de blommar första året och sen inte kommer året därpå,lite syn för de är otroligt vackra

Anonym sa...

Ja, jag hittade 9 st mörklila tulpaner som jag glömt att sätta o planterade dem igår. Trots den snö o kyla vi haft gick det bra att gräva och så länge det går att gräva kan man plantera tulpaner! Man har ju inget att förlora, inomhus skulle de bara torka in. Jag är inte ens orolig för att de hamnat fel, eftersom mina tulpaner inte står på rad precis:) Yo

Hannu på Kinnekulle sa...

Carina, svarta och svarta, det är sorten som är den viktiga. har satt dessa och de inte kom tillbaka, har de typ stått mkt blött!
Jo det går fortfarande fint att gräva, vill bara vara tydlig att detta bara gäller tulpanlökar, resten av vårlökarna är en skön risk! Bra att dina inte står på rad!

Carina i Sjuntorp sa...

tack för tipset..dags att blanda ut jorden eller den nästan kompakta leran vissa ställen ,huset byggt på en åker så.. puh!men jag älskar tulpaner så vad gör man inte för trivseln :)

Carina i Sjuntorp sa...

Triumf negrita hette sorten jag planterade,nog mer åt purpurfärg än svart

TrädgårdsTuristen sa...

Hur gör man för att inte djuren ska smaska i sig lökarna om det är en mild vinter, och på våren...när ska man börja lägga ut medel som skrämmer iväg rådjur, någon som vet?

Hannu på Kinnekulle sa...

Har ingen egen erfarenhet av Negrita, men så är det ju med många tulpaner.

Trädgårdsturisten, problemet är inte bara att de äter på våren. Nu sjunker klövarna ner i jorden och då går många blomämnen sönder! Det enda som gäller är att hägna in, eller välja sorter som de inte äter, fast det är ju då tristare!

Lilla B sa...

Lyckans ost som kan ha tulpaner! Här skövlar rådjuren precis alla. Rubb och stubb. De betar av stjälkarna alldeles vid marken. Krokusarna åker samma väg. För lite färg och vårfägnad har jag planterat in en röd tulpan och en krokusmatta i växthuset.
Så eländigt kan det vara på somliga ställen ...

Hannu på Kinnekulle sa...

Jo jag vet, men här är det 1000-tals dovhjortar som terrar våra trädgårdar, säkra lökar och inhägnat hos hos godis som tulpaner och dylikt, det är det enda som gäller!