Så var det dags igen för Bocuse d'Or, typ kock-wm! Jonas Lundgren tävlar nu i Lyon, och i morgon den 28/1 tillkännages resultatet... Tävlingen har fått sitt namn efter den franske krögaren Paul Bocuse. Den går av stapeln vart annat år i Lyon. Och Sverige har tagit medaljer flera gånger, guld fick Mattias Dahlgren 1997, Melker Andersson plockade hem silvermedaljen 1995 och Henrik Norström knep också silver 2001. Det är faktiskt 3 medaljörer sedan tävlingen startade 1987. Och eftersom man bara tävlar vart annat år ligger vi himla bra till i statistiken, tror jag. Har inte räknat på det, men en känsla säger att det är så!
Till det häftiga hör att handelsministern Ewa Björling sitter på åskådarläktaren, och i sin "handväska" har hon 50 miljoner kronor som hon fått ut stadsbudgeten för att göra den svenska maten känd utomlands. Koolt. Alltså förhoppningen är att man åker till Sverige för den goda matens skull, alltså på samma vis som när vi är i Frankrike eller Italien, jo det finns många andra matländer också te. x Spanien.
Enligt Carl Jan Granqvist professor i måltidskunskap har Sverige bra förutsättningar att bli ett bra matland, våra råvaror som grödor växer och mognar på ett unikt sätt i vårt klimat. Men hallå hur många tusen gånger har vi inte sagt att våra jordgubbar är godast, varför kör man hit dem från andra halvan av jordklotet nu på vintern, det är ju ingen som vill ha dem. Men jag är säker på att detta påverkar palsternackspriset negativt på något sätt som jag inte kan räkna ut just nu, men säkert! Hur som helt låt oss hålla hårt i köksutrustningen i kväll och hoppas att Jonas Lundgren kommer till medalj, om inte är det väl bra att ta sig dit ändå.
10 kommentarer:
Ja, det var nå't för oss finsmakare, det! Tycker gott att vi stolt kan visa upp vårt svenska kök. Yo
Självklart håller vi tummarna i kväll!!
På tal om mat. Vet ni om att man kan gå på bl a Le Rouge, Smak o F12på måndag-onsdag kvällar o bara betala 50% av priset på all mat? Egentligen skulle man ju passa på...
Inte dåligt att komma till VM, en fin prestation,leve de kulinariska resorna även om de "bara" går till köksbordet.
Var ligger detta svåruttalade ställe,Inger?
Hej hej!! Vill ni komma i kontakt med en fantastisk fröodlare i Norge? http://smeviken.cxr.no/index.php?site=default/570/610/595
Så är det Yo, vi finsmakare har inget att dölja. Vårt kök är fantastiskt.
Ju helt rätt Inger, nu reas det på guldkrogar. Klart man ska passa på, en rea utan kunder är sämre även på krog!
Men för oss vanliga Carina är det vid köksborden fantasin föds, sen är det bara att brassa.
Fröodlare ska jag nog bli i mitt nästa liv, härligt!
Formidable!
Yeah!
Du har så rätt så, Hannu, man ska äta säsongssaker (men norska jordgubbar är tillåtna i augusti ;)
Augustigubbar från Norge är helt ok!
Skicka en kommentar