lördag 17 januari 2009

Jag vänjer mig aldrig...Ok, jag bor i ett gammalt hus och då är katt nödvändigt, om inte skulle huset vara fullt av små "söta" gnagare. Grå håller rent på tomten och det är sällan att jag hör en mus på vinden eller i trossen, skönt. Och idag knäppte han en mus ute i rabatten, musen blev väl förskräckt eftersom jag pulade i rabatten och hoppade ur sin håla eller var den nu bor. Grå fick tag i den, jippi tänkte jag, en mindre! Fram med kameran och föreviga grejen och efter 2 sekunder slank svansen ner, urk. Fram tills svansen har jag inga problem med att katter äter möss, men just svansen.... Jag vände mig om just då, puh!

30 kommentarer:

Anonym sa...

Uuuhh, förstår precis! Och hur tror det är när jag passar katt och inte alls är van! Conrad och Fjodor brukade ta med dom in för att visa mig först - hos sig alltså!
Ulla

Hannu på Kinnekulle sa...

Oh nej, aldrig ta in! Jag har lärt honom att inte ens våga tänka tanken, men första gången dörrarna står på vid gavel för säsongen, har han typ glömt av vad jag lärde honom året innan. Men det tar inte många sekunder innan han mins igen! Puh.,

Anonym sa...

Mmmh - inte roligt - turligt nog bara en katt kvar att passa - Conrad /Lorentz namne/ i salig åminnelse - men finns det kattlucka så! Jag tittar alltid väldigt noga överallt!
Ulla

Anonym sa...

Mmmh - inte roligt - turligt nog bara en katt kvar att passa - Conrad /Lorentz namne/ i salig åminnelse - men finns det kattlucka så! Jag tittar alltid väldigt noga överallt!
Ulla

Jema Rose sa...

Visst är det äckligt...tycker nog att ljudet av krossade ben och skalle är värst, sedan brukar mina katter lämna kvar nån tarm eller nåt annat på golvet, kan även finnas bloddroppar här & var...inte så värst trevligt...

Jag har mina katter inomhus + i en kattgård + på vinden. Jag hör ofta krafsande ljud från möss i väggar och under golvet, katterna tar ofta även sorkar, en morgon låg det en på golvet precis där jag skulle sätta ner fötterna bredvid sängen, de är ganska så stora...Katterna äter inte dem, ej heller näbbmöss, så de kan man hitta döda lite varstans, gäller att hitta dem innan de ligger och luktar, för de luktar VÄLDIGT illa..!

/Jenny

Växthusmadam sa...

Jag lämnar mus-temat därhän, vegetarian som jag är. Äger ingen katt, bara en växthuskanin..... Fast för vissa kanske det också ter sig makabert - han äter ju upp saker i växthuset! Men jag brukar säga att vi delar ett starkt intresse för växthusgrödor: jag odlar, han äter!
Men det var inte det jag tänkte skriva. Jag blev alldeles till mig när jag läste att du har rosmarin ute hela året och att den klarar sig! Kan man ha den i kallväxthus i kruka året om tror du?!?
Växthusmadam

Anonym sa...

Möss är skadedjur för oss människor,så är det ju,mössen vill gärna dela huset med oss på vintern ,missen får mat,heja missen,eat the natural way.men det kan lätt vända sig när man tänker tanken på att ha en svans i munnen,halvvägs ner i svaljet,läskigt värre.

Anonym sa...

Och inga poliser jagar dessa katter med pepparspray....! Men att döma hunden efter håren är dom bra på, poliserna! Jag tycker katterna är precis lika duktiga som de själva säkert tycker de är och hundar oftast är änglalika i sitt tålamod med ängsliga människor. Yo

Anonym sa...

Växthusmadam! Före jul ställde sig min hund (den livsfarlige vargen!!!) mellan en katt o en utmärglad kaninunge (hermelinhanne, okastrerad)i ett dike. Katten stack o kaninen omhändertogs av mina flickor. Trots efterlysning av ägarna har ingen hört av sig. Kaninen är helt underbar o tillgiven o ett bra tillskott i vår tonårsfamilj. Det är ungefär så vi alltid fått nya djur i vår familj. Katter som flyttat hit, undulater som vi hittat eller nödlandat här o kaniner som nå'n inte längre vill ha. Och alla är lika underbara. Yo

Anonym sa...

men Yo ditt hjärta är av guld,då är det inte lätt

Anonym sa...

Gulle dig, Carina! Men nu är det min hund som får motstå sina naturliga instiknter varje sekund av dagen, och det klarar han. Undulater gör flyganfall mellan hans öron o kaniner hoppar på honom, katter är smarta o lämnar space till honom. Det funkar, faktiskt. Yo

Anonym sa...

Men du har rätt Carina, det är inte lätt att se sin hund jagad med pepparspray o dragen pistol.
Upplysningsvis kan jag meddela att man aldrig kan fånga något med pepparspray, bara med tillit. Yo

Anonym sa...

jaha Yo,nä det finns bättre metoder,dragna pistoler,det verkar som polisen fått för sig att det är ett monster.det är väl en pudel??

Anonym sa...

Ungefär... Åtminstonde mentalt! Yo

Anonym sa...

olle,inte roligt detta va!

Albertina i kjol sa...

tycker om ialla fall detta,natten är ung.

Anonym sa...

Ja, natten är ung men namnet är snarare Hannu än olle, eller? Yo

Albertina i kjol sa...

ja han är nog i köket?är det du ..menar inte detta,VA,fångad haha

Albertina i kjol sa...

ja han är nog i köket?är det du ..menar inte detta,VA,fångad haha

Anonym sa...

det kallas duell, älskling

Anonym sa...

Albertina gjorde bra ifrån sig tycker jag,puuh

Anonym sa...

Oh, my darlings! Sweet dreams. Yo

Hannu på Kinnekulle sa...

Växthusmadam, jo det går att övervintra dem, fast hellre ute i det fria så slipper du också vattna. Men det funkar bara med vintrar som denna eller förra.
Jemma Rose, att slippa tarmhögar och luktande kadaver hör till fördelarna när katterna lärt sig att inte bära in. Puh. Fast en gång för länge sedan innan de hade lärt sig, hittade jag en mkt illaluktande hare under en soffa, där hade den legat...urk!
Har jag missat något, pistoler, pepparspray och duell, vad händer?

Anonym sa...

Yo var här och var en smula förtvivlad över knasiga poliser.

Växthusmadam sa...

Tack, då ska jag prova att ha rosmarinen ute i kruka nästa år och hoppas på en bra vinter!
Växthusmadam

Anonym sa...

Yo gör som båten ,driver med strömmen.bara det blir bra så krya på dig!
Albertina

Anonym sa...

eller? Yo?;

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Du skulle (inte?) ha sett när vår katt sög i sig mustarmar likt andra suger i sig spaghetti...

Anonym sa...

Oh nice...hö hö..Albertina