Svensk andraplats i Bocuse d’Or
Den svenske kocken Jonas Lundgren kom tvåa i kocktävlingen Bocuse d’Or i franska Lyon. Han slog till med bland annat rimmad dillfylld torskrygg och norska räkor pocherade i sitt eget skinn, enligt TT.
Lundgrens framfart följdes på plats av såväl handelsminister Ewa Björling som jordbruksminister Eskil Erlandsson, som efteråt sa att detta gynnar hans idé om att Sverige ska bli Europas nya matland.
Tävlingen vanns av norrmannen Geir Skeie från Sandefjord.
Inte bara Sverige på väg att bli ett nytt matland skulle jag tro, skitkul!
7 kommentarer:
Vad är ert förhållande egentligen? Verkar skumt!
B-)
Eh, skumt, sedan när blev livet bortom linsgrytan skumt?
Vadå, finns det liv bortom den? Är det typ Area 51 vi pratar om?
If you only knew, typ tasteheaven! =))
Verkligen kul,och även för Noreg.Undra om det har varit flytande fest i Lyon,hoppas de fick nåt att äta....
Men linsgryta är god,Hannu.
Tänk att jag har bägge dina matböcker nu med läckra recept och roliga texter,härliga böcker.
Skicka en kommentar