måndag 19 januari 2009

Perfekt väder idag...
I alla fall om man gillar snö eller som jag klippte ner rabatterna i helgen. Eftersom fjolåret får ligga kvar och multna i rabatten är det jättebra om det nu trycks till en aning av tung blötsnö, ca 10 kan vara lagom tungt. Äh, det har ingen betydelse förutom att torra stjälkar och blad blir blöta redan nu och trycks samman en aning innan våren. Och när vårsolen lyser och det är dags för storblomning är det enkelt att rufsa till det nerklippta, lite som att toupera håret.. Eh! Hur som helst perfekt väder. :) 

17 kommentarer:

Fritt ur hjärtat sa...

Det är nog första gången jag inte är enig med dig;-) Blöt om fötterna! Avskyr!!

Anonym sa...

En slags frisörutbildning i stor skala..som på 60talet..Yeah

Anonym sa...

Har alltid älskat att plaska i blötsnö! Det ger stor effekt o en massa häftiga ljud. När ingen ser studsar jag omkring dubbelfota, jippy! Tillfälle också att borsta trappor o gångstråk rena, så att det inte blir svallis, om det fryser på. Ovanpå detta sjunger fåglarna som om det vore vår. Härligt! Yo

Anonym sa...

Yeah you give me fever!Rejäla stövlar så hänger jag på,bara ingen ser, just det.Vart så halkigt länge,äntligen kan man gå avslappnat.

Anonym sa...

Kul! Är det någon mer som hänger med o plaskar:) Yo

Anonym sa...

Yo ..och du säger att jag är galen....

Anonym sa...

.....har jag väl aldrig? Men en avslappnad spatsertur är också ok. Yo

Anonym sa...

jo så man har hela ben när man kommer tillbaka..jaså var det inte du som sa det ,pratar med så måmnga så,nähä..oj

Anonym sa...

och att frisyren ligger rätt:)bra att låta det vara som det är ett tag i rabatterna då,naturen får vara med på ett hörn ock,smart!

Med fingrarna i (j)orden sa...

Jaha, du har tjuvstartat du. Jag har ännu inte kommit till nedklippning men så förväntar jag mig heller ingen snö som plattar till saker och ting. Igårkväll kom det några flingor men i morse var det barmark igen. Så är det hos oss i Skåne.
Men jag tycker om snö, älskar att åka skidor och skridsko. Bor väl fel antar jag. Fast just nu längtar jag mer efter snödroppar och julrosor.
Hälsn Eva Robild (som också börjat blogga äntligen)

Anonym sa...

Snö och riktig vinter är härligt,knastrig och krispigt och bita en aning i kinderna..wow! det är riktig kärlek........ till vintern.

Anonym sa...

Aha, du har lyssnat till Stefan Matson?
Jag med.
Tant Maud

Anonym sa...

Men hallå..hur menar du.perfekt?
Också Tant

Anonym sa...

Yo vart tog du vägen ..Ne

Hannu på Kinnekulle sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Hannu på Kinnekulle sa...

Men Simone just nu är väl alla fotlägen ok, så länge det är lägen. Men jag gick inte ut idag!
Härligt att vara ute och plaska eller hur Yo och Carina, det lite som med galonkläder eller vad det var för material när man var liten.
Eva att ni inte plaskar nere i Skåne förstår jag, i morgon skall jag också spana efter snödroppstecken. Julrostecknen har jag redan sett för länge sedan.

Anonym sa...

Visst var det galon i regnkläderna,gick ju att plaska obegränsat,högtidsstund vid dåligt väder,och resårbandet skulle vara under stöveln,mycket viktigt ,inte i stöveln för då blev det knöligt.