Gör alltid chokladmousse på crèmfraiche i stället för vispgrädde, ett litet södagstipps bara ;)
Jo det är realtid just nu, kaffet och mousse står intill, mums.
Sid 218 i Hannus mat, använder du vanlig blockchoklad utesluter du strösocker ur receptet, mmmm!
19 kommentarer:
Gott med ^!
Go Sönda' på dej med........
Maria
Härligt! Bra efterrättsval.
Här blir det Crepés Suzette a la orange. Att skala apelsiner med frusna fingrar på skidande fot har följt mig genom livet. Men med tiden blir man klok som en bok o gissa om Crepésen är att föredra;)
Yo
På sjuttiotalet jobbade jag på Park i Gbg, gissa om jag har flamberat många Suzetter! Men hallå flamberar du dem i spåret? :q
Yo är i farten!heja YO!
Ta upp gamla favoriter på menyn igen! Glad tillrop o Hurrande kommer att följa i dess spår:) Jag lämnar spårsnön o en tilltrasslade hund åt sina vidare öden o äter min apelsin (i ny kostym) inomhus. Jag hävdade ju att jag var klok!!! Yo
klart som korvspad att du är klok,ingen har väl påstått nåt annat...?ny kostym. oj,flådigt..hälsa vovven
Hej Hannu hur får man tag på "Hannus Mat"? Adlibris har den inte tydligen...säljer du så du kan skicka? jag bor i närheten...
Hej "Trollmor", ledsen men jag har den inte, jo ett ex men det ska jag väl ha kvar typ. Om jag var som du skulle jag pröva och ringa bokhandeln i Mariestad (Bokia tror jag) de brukar alltid ha några av mina titlar i en dammig hylla....
Man lär sig nå't nytt varje dag.
I andra försöket på skidor fick min Alskan Husky dra mig i spåret, istället. Inget trassel så långt ögat nådde men en o annan närkontakt av tredje graden med 'stam'gästerna i skogen blev det. Bara kul:) Man ska jobba med naturen inte emot den! Yo
Men Yo, var bor du? Typ uppe i övre snöriket, fast då i en norrbacke? Hur som helst, verkar kul att bli slädad av voven! =D
Helt mörbultad Yo..hur gick det?ingen hjärnskakning väl..
så du mena så..jaha ,Yo.A
Tack för tipset! då ska jag ringa dit imorron!
Jag beställde förresten din böcker
"Trädgårdsmagi", "Vinterkalas",
"Rimfrost och trädgårdsdrömar" på adlibris nyss...längtar
det är ju så vackra bilder...
Vad är det för fel på vispgrädde nu, nyttigt dessutom :)
(På sjuttiotalet på Park i Gbg... var det du som stoppade min vegetariska pizza i frysen, så 700 gäster fick vänta... för alla skulle ha mat samtidigt :)
pizza var enda vegetariska på 70-talet, så jag gav upp)
Oj, stackars dig Trollmor, eller så mkt hm, mig på en leverans.... Jo jag blir glad, men ta det lugnt,,,,,
Hannele, vispgrädde är bara mindre gott... Eller ointressant i smaken, crème är nog inte nyttigare! Men nej. Jag dizzade inte dina pizzor, fanns det vego pizza på den tiden? Nej det var inte mitt fel! Är det varför du fortfarande pluggar?
Hahha, även jag måste bli nåt innan jag blir stor.. Skoj att studera, och kanske blir jag nåt, om inte den nya regeringen ändrar på allt igen.
Jag använder mycket crème fraîche, med lite farinsocker i fruktsallader, nästan till alla köttsåser (behövs ingen mjöl)..
Till äppelkaka, visst är det gott.
Antingen blir jag lärare... eller beläst trädgårdsmästare ;)
Skicka en kommentar