onsdag 8 april 2009

50/50... Uh!


Idag har jag varit i Skövde och grejsat, gick till torget och tog mig en stadsfika, Gott! På torget lyste påskdekorationerna så härligt i det grå vädret, och brevlådan var röd.


Jag vet inte om jag tyckte att arrangemanget var vackert, men jag gillade färginslaget. Måste kolla in Lidköping i morgon när jag åker in! Där emot gillar jag alla fjädrar folk sätter upp vid sina trädgårdar och hus, varför gör inte jag det?


På hemvägen stannade jag av naturen i naturen, just där var så vackert men en liten mörk skostjärn, barr och mossa. Genast ville jag ha en skogstjärn på tomten, uh! Men jo det kanske går att fixa, det kommer bli skitsnyggt!Väl hemma hittade jag en förvildad idegran under björken utanför tomten, jag som hade tänkt nypa bort den för att jag inte vill att att det ska växa granar just där. Men idegran är väl fridlyst? Vad är logiken med detta inlägg, ingenstans lite svammel bara. Eller jo, 2 kulörta bilder och 2 gröna, 50%/50%. Ha en fin onsdagskväll.

14 kommentarer:

Carina sa...

Ajsing den är fridlyst i hela landet idegranen och giftig som bra den men några påskfjädrar i så pryder den sin plats.Det är fint med ett vattenblänk i trädgården,fåglarna kommer och dricker vatten.Det finns en damm på min blogg(släng dig över vetja) från en Sjuntorpsträdgård,gissa vilken....? fast nu är den toorrlagd.

Carina sa...

Inget märkvärdigt men fåglarna gillar att både bada och dricka i den.

Herr Fryle sa...

Idegranar har vi gott om i vår närmaste skog. Dom är rätt små än så länge, antagligen inte äldre än villakvarteren runt om. Eftersom de är fridlysta så blir det nog en riktigt idegransskog så småningom. Rollatorn och jag får göra ett besök om så där 20 år.

Anonym sa...

Där du bor Hannu är den fridlyst, men inte här där jag finns. Jag har faktiskt en riktigt stor på tomten bland alla andra granar, tallar och enar.
Ulla ;)

Carina sa...

Månen är ialla fall fridlyst.men det står inte i lagböckerna.Idag är den full.Tiita ut!A

Carina sa...

Räknaren är sönder på fler bloggsidor såg jag,precis samma räkneverk som på din här.

Hanneles påskparadis sa...

Du får flytta på din idegran, varför inte formklippa den till boll där den är.

Fritt ur hjärtat sa...

WAOW, då har jag något som du inte har! Fjädrar;-)
Fast du, urnorna var verkligen.....grälla.

Masn sa...

Vörvildad idegran?! Jag älskar ditt vokabulär.

Maud Persson sa...

Skogstjärnen var klart bästa bilden i ditt inslag.
Får anars ge dig en eloge för fräcka och spänende bilder!

Camilla på Trädgårdsliv & Design sa...

Tittar förbi och önskar dig en Glad Påsk! Kram Camilla

Utblickaren sa...

Whatt! Är idegran fridlyst:S Okej då sågade iallafall ned en stor en förra året. Aja, nu vet jag, tur att jag läser din blogg emellanåt.
Trevlig långfredag i solen!
/U

Fritt ur hjärtat sa...

Bara så du vet...jag kokar äggost
;-)

Hannu på Kinnekulle sa...

Masn, jag som du hemmasnickrar mitt vokalubär, vörvildad var en ny variant! HM...