fredag 3 april 2009

I dag bara ris.... Sol också! :D


Det klokaste jag gjort är att jag har investerat i en äppelbeskärare, han var här i dag och putsade träden. Att vara med trädgård betyder inte att man måste göra allt själv.



Eller kanske jo ändå, i alla fall att bära bort risklippet...
Men nu har jag vackra träd!

13 kommentarer:

Carina sa...

Tjänster och gentjänster ,det finns ju faktiskt kunniga på området.faktiskt ganska behagligt att bli lite avlastad på ålderns höst...Snart kommer du på att öppna en handelsträdgård vissa tider på året och dessa fördelar dett kan medföra:)Bra va!Finns folk som tänker åt en också:)

Anonym sa...

Folk kommer att vallfärda till ditt hus,lyssna på föredrag och du kommer att få bygga ett till på annan mark för att få vara ifred,kalla mig konsult eller idespruta,innovativt tycker jag,själv,orealistiskt,vad vet jag..?Det är ialla fall en underbar trädgård:)A

Anonym sa...

Och så är det fedag och därmed tid för fritt tänkande efter veckans hundgöra.A

Anonym sa...

Är man född på 60talet är man född glad,och sprallig,få kan hålla tillbaka detta tillstånd som kan vara i flera timmar av bara sol och värme och trädgård såklart!...A
Hopp finns för alla som sagt,ät gott vila emellanåt så har du en investering i fortsatt glädje hela livet..Bon nuit! Albertina i farten.

Tant Grön sa...

Avundsjuk blir man på solen på Kinnekulle-min ö i Bohuslän har varit inbäddad i grå dimma hela dagen. Avundsjuk blir man också på fruktträden! Har inte du sorkar som gnager på rötterna och älgar som brakar rakt på och massakrerar trädkronorna och gör all beskärning överflödig?

Annika Christensen sa...

Du har så rätt och det är så skönt att få lite hjälp. Jag hade behövt en kock, en trädgårdsmäsare, en målare, en fönsterputsare.
Ja en sak i taget så skall jag väl komma igenom trädgården i år också.
ha det gott
Annika

Inger R sa...

Och vi behöver murare, snickare, målare o trädgårdsdräng. I år får vi prioritera grävmaskins-hjälp och hjälp med att såga sönder fällda träd....
Det andra blir det säkert någon råd med.

Inger R sa...

Förresten, den där idén med plantskola, föredrag o visningsträdgård var väl bra? Då kan du bygga ditt nya drömhus och det blir som att äta kakan o ha den kvar.....

NinaVästerplana sa...

Kan man räkna trädbeskärning som hushållsnära tjänst....
Om han var bra så kan du gärna få skicka adressen!
Fick `hjälp´ första vintern jag bodde här, nu ser de mest ut som ett kalhygge med vattenskott!!!!
Dessutom brukar kommunen eller vägverket vilka det nu är `hjälpa´ till med beskärningen mot vägen ;-(
Själv lekte jag pyroman i torsdags o svedde fjolårsgräset..... luntade sa vi när jag var barn.
Då är det vår!
Nina

Anonym sa...

Gäsp...Det är en hård och plågsam efterläkning när man blivit klippt och sågad i och jag är glad att det kan överlämnas till nån annan,att bli sågad kan väcka starka känslor även hos träd..A

Carina sa...

Soldanella verkar kunna det där med trädgård,kanske också beskärning..?Läs Soldanellas krönikor på Soldanellas blogg.

mormor Hannele sa...

Får jag låna honom, är han snygg :)

Hannu på Kinnekulle sa...

Haha ja tack du Carina, en handelsträdgård vore väl något. För x antal år sedan hjälpte jag Hellekis säteri/fast arrendatorerna att få i gång en sommarplantskola. Det gick kanonbra, men de orkade inte fixa resten nästa år, typ fel personal, ngt... :( Synd eftersom det året var ett rekordåt på Hellekis säteri.
Härligt Alberitina, fritt och glatt tänkande berikar oss andra!
Nej Tant grön inga sorkar inne i trädgården, beroende på att jag har ett överflöd av allium i samtliga rabatter, inte bara en klunga utan över allt! Det gör underverk.
Men visst är det så att det är bättre att söka hjälp än att sega själv och Nina jag är övertygad om att det är hushållsnära tjänster. I dag åkte jag sakta genom Västerplana och såg luntat gräs i 1 trädgård, din! Du är ganska nyinflyttad, jag har sett att det händer grejer, men inte vetat vem. Nu vet jag!
Det handlar om att inse var man själv ska lägga krutet, och jo Hannele du får betala honom, det gör jag. Om han är snygg i dina ögon vet jag inte.... Men jag använder honom och har numera snygga äppelträd!