måndag 27 april 2009

Jag röstar för rosa...


Är det fint med rosablommande körsbärsträd, jo det är det! I alla fall de som blommar nu. 
Långt borta till vänster i bilden blommar mitt största bergskörsbär, jag planterade det förra året efter att jag var tvungen att såga ner ett valnötsträd. Det fanns på platsen när jag kom hit men det skulle komma att bli allt för stort och knäcka mitt finaste äppelträd. Min granne däremot gillade inte alls att jag sågade ner valnöten, och hon tycker inte att körsbäret är ett bra substitut. Hm... För henne var valnöten exotisk.


Prydnadskörsbären blommar nu också, men de har fyllda blommor och upplevs långt mycket mer rosa. Det är inte fint att blanda prydnads och bergskörsbär även om bägge är rosa, det fyllda tar ut det enkla...


Nästan körsbär, blodplommon. Nu med rosa blommor på bar kvist, får mörka purpurfärgade blad. Det fina med blodplommon är att man kan beskära dem hårt, alltså som häckklippning! Och de blommar ändå.


Men favoriten för mig bland de vanliga är bergskörsbärets enkla blomning!Annars har jag inte gjort så mkt idag, jo planterade vita lobelior i en kruka, jag har aldrig haft lobelior förut... Det är synd att grannens tegeltak stör bergskörsbärets rosa blomning, tror ni att hon ställer upp och byter ut sitt tak? 

5 kommentarer:

Jeannette Mariae sa...

Hvor er det smukke billeder. Jeg kan så godt lide disse rosa og lyserøde farver ;-)

Carina sa...

En bra deal så...vita takpannor matchar ju..:)

Anette sa...

Visst är Bergkörsbär fina. Fler prunusar här!

Carina sa...

Och rosa körsbär är underbart och sagolikt att befinna sig under.

Hanneles paradis sa...

Ljuvliga tider nu, lätt att komma för sent, när man fastnar i allt det vackra. På mitt berg är det "bara" vitt; körsbär (riktiga ätbara söta), plommon, päron, hägg, ALLA träd är vita..