söndag 12 april 2009

Underbart är underbart!


Ha hade tänkt att så mina frön men det blev det luntsvåda! Näe vädret var vindstilla, stekhett och ängsgräset var torrt och trist att se på! Jag bejakade min luntlust och brände på, min granne oroade sig lite....


No worrys, det gick bra. Fast jag tog väl livet av x antal söta insekter, måste kolla upp det här med att lunta om det egentligen är bra att göra! Nån som har en avhandling på lut?


Häpp när det började brinna vid tussisarna blev del lite körigt och jag släckte elden, hm. Snacka om prioritet, insekter ok, blommor... A' big no no! 


Nåväl resten av eftermiddagen blev typ bara att njuta, ja ja nässlorna skall soppas. I morgon blir det nässelsoppar till Lunch, i år ska jag nog gräva bort dem också....


Våren i år är en hastig vår, värmen gör att det går fort och snödropparna är så gott som över. 
En av de få tillfällena jag kan fundera på att bo norrut, ni har ju ert kvar! ;)


Men det finns skuggiga fräscha lägen också, dags att dela tuvan när blommorna gjort sitt, låt gärna fröna mogna innan du delar en trädgårdstuva! En hittad tuva grävs däremot upp alla minut! Snödropparna missade jag lite i år, även om jag bloggat om den x antal gånger, har jag inget minne eller? Uh! 


Framför trappan är vårblomningen på full gång, men sedan ska det förhoppningsvis bli sommarblomsängar i baljorna! Åbergs nästa, kom igen Skåne ge mig ett jobb! Äh, fan jag åker ändå, jag älskar en heldag på Åbergs i Ystad!
 

I körsbärsträdgården blommade narcisserna redan, gullvivor på väg och ytterligare en blekare narciss är på gång!


Oj så mkt det händer på en lite stund i en trädgård även om man inte är där, lungört, love it! Ist primavera justiss!Jag är fortfarande gladast av det som finns omkring mig, blåsippsskogarna på Kinnekulle är underbara, och nu är det vitsippor också, och i går klippte jag min första snigel... Uh! Nu ska jag på fest, duscha först tjohoo!

12 kommentarer:

Gärdsmygen sa...

Du är en modig man du som luntar. Har barndomsminnen av lunting, jag gillade det. Du har hunnit med mycket på en dag, bara det där med köksgolvet låter som ett helt projekt för min del. Vilken energi!! Jag började gräva i min "kirskålsrabatt", behövde vila efter ett tag.....har vilat sedan dess....det lär nog bli ett sommarprojekt med den takten.

Blåsipporna är väl underbara och ett snäpp vassare än vitsipporna!!
Ha det! :)

Carina sa...

Här luntas det också,inte hej vilt men nästintill,tydligen nyttigt och praktiskt enligt de lärde.Åh, att du skonade tussilagona,heja!
Ha en kul fest!

johanna sa...

Att lunta är verkligen en rolig sysselsättning. Man får hoppas att alla små kryp gömmer sig i jorden under eldens framfart.

Herr Fryle sa...

Det måste vara bra att lunta för det känns så bra. Man kan använda räfsan och slita bor all gammalt och dött med, men det känns inte hälften så bra.

Anonym sa...

God morgon!
Har bara varit trevligt att följa dina snödroppars framfart.
Nu du, nu kommer vi i Södra Norrlands Kustland!!!!!!!!
Till och med Sädesärlan är här!

Hannu på Kinnekulle sa...

Åh modigt Gärdsmygen, lite nervöst de första minuterna sedan bränner man på för allt brinner! Kirskålen däremot, ja vad säger man, jobbigt, jag har ett nässelhav att ta hand om, kanske i år...
Jo man får hoppas att djur och annat klarar sig när man luntar, fast någonstans vet man ju att de inte gör det, men det blir ju bra när det gamla är bortbränt.
Maud vi vill se bilder på den Norrländska våren, nu! Fast det är väl bara att gå in på din blogg, det gör jag nu!

Carina sa...

Tack för tipset om att dela snödroppstuvorna ,nu vet jag hur man kan göraoch behöver inte tigga mer..:(

Utblickaren sa...

Lunta, det hade jag aldrig vågat inte i gräset iallafall kanske i en tunna men inte ens det får man göra där jag bor:S Rena rama "Stepford-communityt" ibland;)
/U

Soldanella sa...

Nu blommar alla mina droppar!

Fullständig lycka.:)
Eldhärjad, det blir man nästa helg när grannskapet ska "gruppstäda"

Varning i Roslagen! Hoppas kåken står kvar.

//S

Hannu på Kinnekulle sa...

Jo Carina, fortsätt att tigga, det går fortare så!
Stepford-community, ojoj. Jag har en granne på andra sidan vägen, toppen!
Härligt Soldanella, i morgon ska jag gå ut i skogen och hämta de senaste tuvorna som jag hittade... Häpp, ring brandkåren först! Här har det brunnit någon stans idag, brandkåren var här. men det hade inget med min luntning att göra, puh!

Carina sa...

Ojoj har du sagt det så,here I come!

Hanneles paradis sa...

Jag gillar att lunta, gör det tidigt vid minus, då skadar man minst.