söndag 17 maj 2009

Norrut igen, fast typ med bil...En dålig ovana jag har är att jag kollar resrutten samtidigt som jag kör... Inte bra men som sagt en ovana.... Till höger samlas färdsoporna, också en ovana.Jag är uppe på Jamtli och pratar trädgård på vårmarknanden. Massor av folk, fint väder och mkt vackert runt Östersund.
Li betyder äng här uppe och Jamt betyder väl Jämtland, uh!På vägen passerade jag Orsa med Siljan (tror jag), jag skulle flytta hit hur lätt som helst! Någon bloggare som bor just här? Hm, menade inte riktigt att det skullle verka som en kontaktannons, men fan vi kör på det...;)Första fjället i sikte, det är därför jag kör upp för att få uppleva landkapaet. Men det snöklädda fjället ligger långt, långt borta från bilvägen. Hm...I går och i dag arbetar jag på Jamti, ett museum och hembygd och allt man kan önska sig. Hit ska jag återvända en sommar för att uppeva det i all sin prakt. Men de har en kool entré tyvker jag, nä nu ska jag packa i hop och gå och jobba, syns där. Förresten, hurra för Norge! Är ju nära nu....

10 kommentarer:

billan sa...

Tack för en inspirerande föreläsning igår på Jamtli!
Hur gick det föresten med kameran som du klämde in tillsammans med jackan emellan dörren, höll den?

Hanneles paradis sa...

jag trodde jag var den enda, som inte har GPS

NinaVästerplana sa...

Kanske vore en idé ja.... lite säkrare än o försöka läsa karta i farten.... Jag brukar försöka köra åt rätt väderstreck o läsa skyltar... Funkar för det mesta ;-)
Annars får man bli det oväntade besöket....
Ha´t himla gôtt
Nina i ett nästan vindstilla Västerplana

Carina sa...

Siljanstrakten är hur vackert som helst.Spelmansstämmorna med buskspel ,där känns det att man lever,suverän matkultur mm,ha det till nästa gång!

Carina sa...

..och vem har INTE ovanor men det går att stå ut med..en papperskorg,en kartläsare så,vips är det löst!

Lotta & Paul sa...

Ja , Dalarna är fint! Dalkulla som man är.Åker du förbi igen får du inte missa Tällberg.Själv flyttar jag upp till Kinnekulle och det känns som väster götlands Tällberg.Otroligt vackert också.

Tant Grön sa...

Hej Hannu, nu tror jag att jag har löst mysteriet med vilken kvitten som är vilken: Det finns äkta kvitten, som är ett träd, härdigt bara i zon 1, Det har vita eller ljusrosa blommor och ger frukt, hårda päronliknande frukter som man kan koka marmelad av.
Och så finns det rosenkvitten, som inte alls är släkt. Utan är en buske med vackra tegelröda blommor i maj.Härdigt till zon 3-4. Det är den jag har.
Och de har helt olika latinska namn.
Kvidevitt!

Hannu på Kinnekulle sa...

Men Billan, att du inte sade hej! med kameran var det inga problem... Det var mest jag som skojade till det lite, hm!
Oh no Hannele, gps och knacka in adressen innan man åker, uh så jobbigt. Att dessutom ha en röst som inte uppskattar plötsliga improvisasioner är ju bara hopplöst! Nä jag är en inbiten kartläsare, i alla fall när jag kommer i håg att göra det.
Näe Nina skylltar funkar inte, de beröttar mest om sista staden, och om jag ska halvägs måste jag ha koll på sista staden, nja.... Men alla gör vi på våra egna envisa vis...
En paperskorg behöver också tömmas Carina!
Lotta, Är Tällbergs samma som spriten, kommer i håg en snapps, torr det var nypon eller bäska droppar. Men hur kan du flytta till Kinnekulle om du kommer där i från? Eller du kanske bodde i ett taskigt läge, välkommen till Kinnekulle.
Oj det har jag inte hunnit med Tant grön, men du har du rätt. Fast äkta kvitten blir mest en buske, trivs i mkt fuktig jord och är självferetilt, praktiskt så behöver man inte ha många. Och jo man kokar kvittenmamelad av frukten. Men troligen härdig till zon 11 skulle jag tro.

Carina sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Bengt sa...

Det kanske är läge att flytta till Siljan nu när du skall bli nästan granne med ett 150 meter högt vindkraftverk som skall "försköna" Kinneklulle.