söndag 28 juni 2009

Rundgång...


I går gick jag med folk och pratade trädgård, så en massa som jag inte sett förut, märkligt. Eller kanske inte, tittade på den med samma ögon som alla andra. Entrépartiet är ju ännu inte klart, men har väl en indikation på att det ska bli lite ljust med skogskänsla. 


Strutbräken och rabattiris, vita fingeborgsblommor har jag sått in och mycket jättedaggkåpa har frösått sig där.


Ljuset på marken kommer från hosta 'Patriot' under förgätmigejskimmer.


För att förtydliga skogskänslan låter jag krolliljorna fröså sig där hur de vill, mest violetta.Rosenrabatten som jag planterade i höstas har tagit sig bra, nästa år kommer den vara perfekt.
Men en underplantering av gråblå brunnävor, daggkåpa och blå nävor, funkar.
 

Och självaste rosenträdgården håller på att öppna sig nu, även här väntar jag på rosornas tillväxt, men det är lugnt, de är på g!


En klar favorit är mumierosen, mums med vita pioner till!


I rosenträdgården jobbar jag med en tydlig cottagekänsla, de ska blomma överdådåigt när det blommar!


Jo jag har också blommande kirskål...


Växter frösår sig snyggast själv, fingerborgsblomma i alpvide, läckert!


Vitt i vitt i vitt! Lobelia och jag vet tjatiga buskkålen. Men jag gillar den skarpt just nu, så den kommer igen...


Runt fötterna har buskkålen fått vita rosor, tror det blir bra sen.


I lunden just nu, vit stormhattsranunkel, bäst nu!


Hade missat att liljorna dratt i gång, Slovensk lilja. Minst 2 m hög och ursnygg!Pyreneisk lilja är en självförökande favorit.Förra året var de 3, i år 6 st på olika ställen, to mutch of everything is never enough! Nä nu måste jag öppna grinden, kl är 5 i 10, ha det!

6 kommentarer:

Cecilia sa...

Vad jag har förstått har du öppen trädgård lite då och då. Jag bor rätt långt upp i landet men skulle så gärna vilja besöka din vackra trädgård ... Funderar på att åka nedåt landet på semester i juli, men jag vet inte om jag kommer kunna pricka in ett datum då du har öppen trädgård. Kan en nyfiken trädgårdsälskare få komma på besök ändå?

Penselkvinnan; sa...

Vilken vacker trädgård du har! Hade en också förut, men bor numera i lägenhet , så den saknar jag men man kan inte få allt här i livet. Så numera målar jag mina blommor o trädgårdar och mycket mer. Ha det bra i hettan.....

Hannu på Kinnekulle sa...

Ledsen Cecilia jag är mkt kinkig på små enskilda besök, då får jag folk här hela tiden och kan aldrig dricka mitt goa kalsongkaffe och så.
Ja Penselkvinnan i hettan är jag glad för min trädgård, sitter under äppelträden och äter middag. Mums i kväll igen.

Fjäder sa...

Underbart att läsa din entusiasmm och att se att även du (min käre Brutus)har kirskål i din trädgård. Men visst är den vacker när den blommar! Vår "lilla" täppa 2 kilometer från din har massor av dessa skira vackra skapelser - men tyvär bara en enda krollilja. Den har inte fårstått sej på det här med att föröka sej. Har varit en enda i fem år nu!! Vad göra mer än hoppas?!
Ha det!

Hannu på Kinnekulle sa...

Fjäder det är enkelt att snabbföröka krolliljor, berättar om det i höst, påminn mig bara...

Hanneles paradis sa...

to mutch of everything is never enough

Hahha :)