söndag 21 juni 2009

Våren som gick! Del 1. Inte nödvändigtvis snygga saker.


Hade bestämt möte med någon på torget i Skellefteå och stod där och väntade. Det gav mig tid att titta på torget och dess utformning. 


I alla städer finns det märkliga saker, men dessa fick mig att undra varför.


Gigantiska lykt och högtalarstolpar målade randigt i svartvitt. På detta stora öde torg, hm!


Husen kring torgen kom väl till under modernismen och de har säkerligen ersatt några stiliga träslott. Träd är ju ingen bristvara där uppe, tror jag.


Jag menar inget illa om staden, men torget fattar jag inte! Någon där uppe som fattar och kan hjälpa mig att begripa. :) Pst. Skellefteå består inte bara av torget, det vet jag mycket väl.

6 kommentarer:

Skogseva sa...

OM det händelsevis ska föreställa utsmyckning så får stadens konstinköpare bakläxa. Något fulare och konstigare har väl aldrig skådats!
Som motvikt kan man ju titta på din vackra häcksax - ett konstverk i sig. Dessutom verkar den ju fungera! Jag har ett par buxbomshäckar, modell kortare, som jag klipper med elsax. Tror inte jag hade klarat en manuell klippning, det ska ju helst bli jämnt! Tog till mig tipset om myggnät eller lakan för att samla ihop det eländiga klippet som är så ruskigt svårt att kratta samman. Tack för det!
Hälsningar
Eva

Herr Fryle sa...

I Skellefteå har jag några av mina största trädgårdsupplevelser. Privatträdgårdarna jag besökte var var helt fantastiska. Stadens utsmyckning begränsade sig till kaktusplanteringen och den får högsta betyg den också. Torgen Du besökt ser inte så muntra ut. Men efter en natt i pol-baren på vandrarhemmet kan man förlåta staden allt.

Sara sa...

Det torget kan man verkligen kalla en betong-öken. Uppenbarligen inte gjort för att vistas på någon längre stund. Tur att det finns de som gillar lummiga gröna oaser istället!

Hannu på Kinnekulle sa...

Men Eva blir inte häckarna fula efter att du klippt dem med elsaxen?
Nej som sagt, jag hamnade på fel plats Herr Fryle! Kaktusplanteringen har jag missat och lika så polbaren, jag har typ dålig koll!
Sara jag har inget emot att torget är tomt, bara då tomheten kan vara vacker. Men här behövs uppenbarligen någon grönska för att skapa någon form av form och trivsel.

Carina sa...

Skellefteå har byggt ett månskeppslandartog,näe mer grönt.

Carina sa...

..med en phallos..?lagom till sommarsolståndet..?