tisdag 21 juli 2009

Idag var vi (jag) i trädgårdshjärtat...


Regnen hängde kring oss, men inte en droppe vi fick. Härligt! Idag har jag rest runt och guidat trädgårdar i Skaraborg och en av dem drabbade oss alla. 
 

Sparlösa trädgård, ett stycke underbar trädgårdslängtan med stor kärlek. 


Och vackra växtkombinationer, typ när klematis blir till moln och himmel...


Eller fluffigt vittäventyr, härligt.


Jag vet inte vad alla växter heter, men de klarar sig fint ändå att leta sig in i trädgårdshjärtat.


Ok, vem av oss har (vill ha) blommande kaktusar i trädgården, men härligt var det.


En underbar färgkaramell, och det var verkligen så att färgkombinationerna ledde blicken framåt och förenade sig med framför och bakom.  


Gult i gult i gult igen.


Tills förut mindes jag vad rosen hette, men hallå, typ en trädgårdsmolndröm.Och det regnade inte, kollat vädret, det ska inte regna i morgon heller. Samma trädgårdar, andra möten. Syns.

12 kommentarer:

Annika sa...

Så vackra bilder!

Inger R sa...

Ser fram emot besöket på Sparlösa så småningom. Och blommande kaktusar har vi. Stora. Den största opuntian är 70 cm . Vill du ha en bit?

Gärdsmygen sa...

Tack för igår! Tre olika trädgårdsupplevelser där jag blev mållös i den sista, Sparlösa trädgård. Den får heta Mållösa trädgård nu.

Wannebebondjantan sa...

Vilka tjusiga bilder, du är duktig fotgraf också. Den första bilden blev jag helt förälskad i... ooooh.

Inger R sa...

Förresten, det ser inte ut som en kaktus på din bild, det ser ut som en delosperma ;=)

Eva - en prästgårdsmadam från Skåne sa...

Vackra foton från vackra trädgårdar. Jag lapar vällustigt i mig ..
En kommentar till ditt besök i Wanås. Har ännu inte hunnit dit men hade just läst om utställningen i den lokala pressen och har saxat om: '.... Tomas Saracenos diskret vackra ”Air-Port-Cities” bland parkens trädkronor. En arkitekturmodell för städer i luften. De genomskinliga kropparna kan lätt flyttas och är tänkta att minimera påverkan på jordens ömtåliga skal. Vidhängande växter samlar näring från luften.

Saraceno verkar inspirerad av visionära arkitekter som engelsmannen Cedric Price och 60-talsgruppen Archigram. Utopiska modeller är redskap som -öppnar rum för förändring.'

'Air-Port-City, ett visionärt projekt som föreslår, att vi lyfter upp våra bosättningar några kilometer i luften för att undvika att suga ut jordens resurser.' Utställningens 'flygande trädgårdar' utgör en del av detta.

Mer jordnära: Drabbades av 'multivillha' när vi besökte din trädgård häromsistens. Har bla letat efter den gråblå brunnävan. För visst var det en G.Phaeum? Vet du namnet?

Gärdsmygen sa...

Jag hade ju smugit ner sonens lilla kamera i fickan så att jag kunde fota lite....och det blev visningsbara bilder. Så jag har gjort reklam på min blogg nu! Hoppas ni fick en bra tur idag också!

AnnCharlotte sa...

Den översta bilden går är helläcker...

AnnCharlotte sa...

utelämna går, du som läste förra kommentaren;)

AnnA sa...

Hannu, din första bild är bara så underbar och spännande!
hälsn
AnnA

Hannu på Kinnekulle sa...

Det var vackert på riktigt Annika.
Mållösa, jo sant. =)
Eva, när jag läser det är det ju vettigt, tack!
Turen var kanon Gärdis.
AnnCh-A det bara va så, jag tog bara en bild.

disa sa...

168MOTEL,臻愛,依蝶,東楓,桂林,水漾,開漳聖王廟,天池檜谷,長青祠,仙溪,不老溫泉,城隍廟,皮影戲,荖濃溪,觀音山,中山公園,壽天宮,寶來溫泉,石洞溫泉,月世界,太陽谷,大世界,靖王墓,橋頭糖廠,大瀑布,大鬼湖,小鬼湖內門,南海紫竹寺,錫安山,雞冠山,新養女湖,旗山老街,文物館,運動公園,穎達生態農場,歷史展示區,鵝鑾鼻,高爾夫球場,保力林場,四重溪,森林遊樂區,台鳳高爾夫球,蛤板灣沙灘,沙馬基島,社頂自然公園,八大森林樂園,佳樂水,龍鑾潭,白水泉瀑布,曹公祠,竹林,岩玄華山文化院,桃源溫泉,鳳儀書院,世紀大峽谷,海洋生物館,森林遊樂區,關山落日,南灣海水浴場,後壁湖,烏石鼻海岸線,海灣風景區,國家步道,阿里史冷泉,頭城老街,澳花瀑布,石觀音寺,大溪漁港,東澳灣,溫泉公園