onsdag 29 juli 2009

Vad hände med rosten?Såg stockrosblomning i slottträdgårdsmästerens blogg, blev galet förtjust och ångrade genast att jag inte sådde in fler förra året. Men jag har haft mkt rost och slutat med stockisarna. Men i år ingen rost, och det gick inte att se ngn i slottsträdgårdsmästerns inlägg heller. På åttiotalet bodde jag i Malmö, och på nätterna när jag ranglade hem genom gamla väster var det himla fint med stockrosorna som blommade där. Nej jag plockade dem inte! Om man klipper bort första bladrosetten på våren slipper man också rosten, men då blir stockrosorna mkt lägre, men det kan ju ibland vara en fördel! Nu ska jag ut och sprida vildfrön, jihha!

7 kommentarer:

Hannele sa...

kasta så jag också får några..

Carina sa...

Rostfritt inget att vara lessen för iallafall. Älsklingsblomman.

Hannu på Kinnekulle sa...

jaja, men vad hände med rosten, är den borta. Ngn som vet? :)

Carina sa...

En del rostar aldrig,det bara är så.

Anonym sa...

eller mena du 'rosten' utan prickar:)

Trollmor sa...

Jag satte en köpt planta och glömde sedan bort vilkem färg det var...den är SVART! Nu undrar jag, finns det frön att köpa? Sår man dom nu? på friland?

Hannu på Kinnekulle sa...

Uh! Carina...
Japp!
Trollmor, din planta kommer att så sig själv, men blommar först om 2 år! Det är in senaste laget att så dem nu för nästa år, men det tänker jag göra i alla fall. Sen får jag väl köpa på mig plantor nästa år!