I morse plockade jag rosor i rabatten, bara några få. Men hallå de vissnar ju, bästa datum vadå!
Hedanefter köper jag snitt rosor, de håller ju i alla fall. :Q
Vem bryr sig, havskatten ligger på plåten och skall in i ugnen. Bräserad i citrusoljavittvinörtsmak! Jo matråvara, typ naturell Masn!
Typ så här blev det, det är mkt nu. tur att maten blev god.... Ska söderut igen, uh! Roligt. jo roligt! Badade lite oxå, skönt!
15 kommentarer:
Snålvattnet rinner..... Får nog ta en sväng förbi fiskdisken i morgon.
Ha det gott, hoppas resan blir trevlig!
MMMMMMMMMMMMM...lækkert, jeg fik bare rugbrød og tomat.
jag fastnade direkt för dina halvvissna rosor - det ser nästan arrangerat ut med de nedfallna rosenbladen... Vackra och lite övermogna - som vi människor också blir.
Maten ser bara god och lagom ut - inte ett enda dugg övermogen! Hur länge fick fisken gå i ugnen? Temperatur?
Å, det ser jättegott ut! Citron, olja, tomater och kryddor...?
Mmm, ser gott ut. Köpte rödtunga idag den kör jag i ugnen hel med salt, olja och citron, helt ok, men inte så piffig som din....
Köpte dessutom snittbukett idag! Inser att jag inte har en blomma i trädgården jag vill plocka. Mamma ska bo här i helgen och jag vill ha blommor på bordet. Fick köpa. Så dumt, måste planera till nästa år. snittblommor, snittblommor, vad sätter man......
Men rosorna är ju hur vackra som helst och maten sen då..
visset är vackert
låter ju inget vidare..
Sara fiskdisken kan vara en guldgruva i upplevelse!
Hm, rågbröd och tomat, uh! :)
Övermogna människor, håller med om att visset är vacker! Fisken körde jag 20 min i 200°, blir säkert bättre 175° och lite längre, men gott var det!
Glöm inte vitt vin Katarina.
Mer perenner S, mer perenner! Eller rosor typ buketter nu!
Sant Carina, gnällde lite bara på skoj.
När så rätt Törnrosa, men man kan inte vara på topp jämt. =D
vackert först- sen gott!
Men hejhopp, rosorna hann ju vara vackra en liten stund ändå;) Här i Bläsinge på Öland, tar vi (lata) bilen till hamnen å köper rökta firrar i parti å minut;))
En liten blomsterfilm jag gjort:
http://www.youtube.com/watch?v=jekAhoKluTc&feature=channel_page
Hållbarheten i vas är mycket bättre för de moderna rosorna än för våra älskade gammeldags. Jag blandar o byter ut efterhand: vill ha doften från de gamla o den ihärdiga blommningen från de unga rosorna. Eller så köper man in lite Austinrosor:)Heritage, t ex ljust, ljust rosa o bara underbar.
Inte fel med en tsk socker o nå'n droppe ättika i vasen, eller.
Nu när alla rosor blommar på en o samma gång är det verkligen tillfälle att klippa sig en bukett! Det bryter nytt o livet leker! Yo
Nämen ättika är för att ta kål på ogräs,har jag fel?
1-2 droppar ättika bara, det håller vattnet klart o bakteriefritt. Sockret är maten till rosorna som gör att knoppar utvecklas o färgerna behålls bättre. Hemmagjort o billigt hållbarhetsmedel som man annars får med sig när man handlat 'köpeblommor'. Det funkar hver gang! Yo
Toppentips Yo,nu blidde det ljusare!:)rosor får gärna hålla länge.Håller på att vädra ut värmen i huset.
Hej Hannu!
Du får ta in några Hostablad istället, de står minst 14 dagar. Fisken såg god ut, den får jag prova framöver.
Skall ha Forumträff här i Marum den 25/7, hoppas du kan komma, nu när du får förvarning i lite bättre tid. Runt 12-tiden samlas vi.
Tack för alla roliga inlägg på din Blogg, alltid roligt att följa vad du gör även om jag inte alltid komenterar.
Hoppas det är OK att jag har din Blogg som direktlänk på min, ANNARS får du säga ifrån så tar jag bort den.
Ha det gott
Karin SKARA
Skicka en kommentar