måndag 3 augusti 2009

I trädgården för en stund sedan.


Kommer inte i håg vad de vita heter, men röda Lucifer tecknar sig koolt mot det vita. Visste ni att det är coolt att stava coolt men k, därför gör jag det med k och inte c, hm!
  

Efter vitt i buskkålen blir det rött i glömda vitblomningen. Det gula i bakgrunden är en rotskottspridande Ligularia som jag också har glömt. É jag tom i huvet eller?


I rosenrabatten regnade kungsliljorna söner, lugnt kommer vit phlox!


Köpte en dahlia på Trädgårdsmässan i våras, har glömt vad den heter också. Men den verkar inte gilla regnen...
 

Och hur kommer jag upp dit, typ 14 m. Svara inte stege, det fattar jag själv. Nope inte lyftkran heller! Raket, jaaaaa!


Det var ett tag sedan jag var ute på längre promenader i trädgården och jag kan ju se att buddelejorna behöver lite överblommad puts, på onsdag, ja då gör jag det! Nä, ska fota då, uh!Förra hösten så här dags på högsommaren köpte jag en kort häck av hortensia Lime Light, den överlevde o blommar i år igen. Det trodde jag aldrig att den skulle, hm! Jag är lite duktig i alla fall, eller?Tja dör hortensia häcken kan jag ersätta den med självsådd singellavendel, bra att jag inte klippte ner lavendeln förra året! :)

9 kommentarer:

Fritt ur hjärtat sa...

Va kan du fotografera hos dig?! Regnar det inte...Här har det regnat ihållande hela dagen. troligen bara för att jag fill fotografera mina hinkar och mina kopparbunkar med persilja;-)
18.45 imorgon alltså, ovanpå ett tak. Hoppas det inte regnar. Har du bestämt dig för att klaga eller ej....jag vet hur jag hade gjort.

Hannu på Kinnekulle sa...

Nä, nu och för en stund sedan har det inte regnat, men bara en kort stund sedan! Regnar kanske snart igen, men då e det mörkt!

Carina sa...

Blomstrar fint ju och så länge det inte börjar eka i tomrummet så är det ingen fara, hörde jag på radion...:)

Carina sa...

..andra bilden ser ut som en stor brudbukett...

Carina sa...

Can det vara Ligularia Dentata?

Anonym sa...

Hej Hannu,
Var med på bussresan häromveckan,
jättetrevligt!! Detta plus den underbara boken( böckerna) och din härliga blog har gett mig mycket inspiration och ont i ryggen !
Tack för det ...tror jag!
Marina

Förresten , finns det tröstpris i tomattävlingen???I så fall Har jag ett bidrag!

Hannu på Kinnekulle sa...

Hehehe Ja du Marina, det där med ryggen är ditt problem, jag sköter bara inspirationen! Tack för bidraget! ;-)

Galtholmen sa...

Nu kommer solen och värmen... hoppas att den gör det på Kinnekulle oxå. Härligt att se dina inspirationsrika bilder. Frodigt och själfullt. Underbart att vi i Sverige odlar trädgårdens själ, istället för det engelska strikta och disciplinerade. Tänker på the Yellow Book... kul att se men lite skrämmande med alla dessa krav och regler - var är glädjen och lekfullheten.
Ha det gott/
Ulrika

Carina sa...

Lucifer är verkligen läckert röd och lavendeln verkar trivas,härligt va!