onsdag 9 september 2009

Eftersläntare :)

Hej Hannu,
Tack för en jättetrevlig stund i Kristianstad och tack för att du ville skriva i min bok! Det är kul och inspirerande att lyssna på dig och dina trädgårdstankar. Nu är jag förstås för sen med mina bilder men tyckte det var lite snålt att inte skicka några eftersom du bjussar oss alla på så mycket inspiration, glädje och fina bilder.


Mellanrummet!


Under kastanjen.


Framsidan.

Entrén.

Min trädgård är stor, lummig och inte särskilt prydlig, de flesta skulle nog säga förvuxen och just nu är det inte så mycket som blommar i den. Vi är inte alltid vänner, trädgården och jag men nu glädjer jag mig åt Katsuran vid entrén som börjar skifta i rosa och att jag har många buskar med nypon och bär som lockar hit småfåglarna. Jag gillar också att jag har fått till många olika rum i trädgården och flera sittplatser även om dom inte används så mycket än...
Hälsningar Pia

Som boende i Sundsvall måste man vara selektiv när det kommer till utsikt. Eftersom Sundsvall är en industristad så finns det mängder av o-snygga utsikter. Till vår utsikt över Sundsvallsfjärden så att vi odlat strategiskt, därför får vi en gigantisk vacker vy. Troligen Sundsvalls snyggaste! Denna vy har vi till förmiddags-kaffet från avsett trädgårdsrum för just 11-kaffet! Denna bild gör att jag överlever vintern med lätthet!


När jag har rullat från fika-bordet så rullar jag runt gårdshushörnet och sätter mig och spanar in min vackraste fläck i ovanstående plantering. Otroligt… spana in barrväxtens skiftning i årsskotten, den ser precis ut som en sådan där plastmatta som man hade på toan förr! Fast här blir det bara så snyggt tillsammans med gräset och funkian.

7 kommentarer:

Carina sa...

Fint!

Anonym sa...

Pia visar hur intressant, mysig o trygg en trädgård kan vara även utan blommor. Sundsvallsbon lånar in omgivningen i sin trädgård o allt blir fantastiskt.
Ändå håller jag på och hejar på de stackars blommor som ännu inte blommat i min trädgård, som om allt hängde på dom! Yo

Anonym sa...

En trädgård är alltid tryggare utan blommor.

Anonym sa...

..och möss..

Anonym sa...

Tack, Carina och Yo. Jag har något mer blommor än vad som syns på bilderna, ett trettiotal mest gammaldags rosor blandat med perenner. Men jag håller på att gräva upp flera av rosorna eftersom dom inte trivs så det var inte så lyckat att plåta det. /Pia

Carina sa...

En lummig och fin trädgård är det.Rosor är svåra tycker jag,planterade en Austen,den blommade men det verkar ha tagit å krafterna och nu är den riktigt hängig, verkar inte trivas.Kanske en flytt skulle göra den gott?

Hannu på Kinnekulle sa...

Instämmer med utsikt och utan blommor är det härligt ändå!