söndag 29 november 2009

AdventsmysKanske är jag gnällig men tycker att jaktlaget har hamnat väl nära mina köksfönster... Han om det är en han kan ju knappast ha en aning om vad/vem eller hur jag bor i huset, tänker på barn, djurvänner eller vad fan som helst! Har inga problem med att man jagar och kan mycket väl se det, m,ed det här är bara bristande hänsyn. Han har dessutom skjutit och missat! Det small ordentlig... Jägarn är det som är orange utanför fönstren.

18 kommentarer:

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Synd att du inte gick ut innan han hunnit smäller av sitt skott.
Du kunde ha skramlat med nåt så in i bomben och skrämd sk....ur jägaren, du befinner dig trots allt på din egen tomt och kan väsnas. Kanske gick du ut ändå och frågade honom hur det är ställt med sunt förnuft hos honom?
Härliga bilder i ditt förra inlägg och fräck adventsbelysning på fläktkåpan!
Ha en trevlig första Advent,
Petra B.

Inger R sa...

Kalla in katterna för såna jägare skjuter på allt!!
Vissa jägare har inget förstånd alls. Häromdagen satt en jägare på pass med bössan i knät på cyckelbanan bredvid en starkt trafikerad väg. Vänd MOT vägen o tänkte alltså skjuta över den! Sådant får egentligen inte förekomma.
Nere hos oss så körde dom ut "jägare" på jakt i tät skog när det var så dimmigt så sikten var max 50 meter.
Inte heller enligt regelboken.
Men har man betalat massor, o jag menar massor, för sitt jaktarrende o man skall smörja sina affärskontakter så spelar tydligen inte regler någon roll.

Och som ovan, oftast kan dom inte skjuta hellre.

Anonym sa...

Jägare är såna - vi har samma sorts problem.
Det värsta är när de är 70 80-åriga gubbar.
Döva och ibland undrar jag om de är nyktra.

Höstträdgården sa...

Onödigt nära,jägarna borde påminnas och informeras om avståndet till bebyggelse.

Mies Balkong sa...

Framförallt verkar jägarna på Kinnekulle skjuta helt utan sans och balans.
För en massa år sedan var jag ute och red på en grusväg vid Medelplana när ett skott hördes precis i närheten och en gubbe ropade att jag skulle akta mig för de kunde tro att vi var en älg. Precis... jag hade knallröd jacka och satt på en gul häst! =O
/Marie

Anonym sa...

Ja, det där problemet hade jag för en del år sedan! Jag var så irriterad på alla jägare som strök runt tomten - det har blivit bättre efter allt mitt tjat - jag gick under benämningen "damen med hundarna" bland jägarna.
Trevlig advent!
;)Ulla

Hanneles julparadis sa...

Skicka honom hit..

Herr Fryle sa...

Det var mycket gnäll över jägare. Själv tror jag att de flesta jägare är kloka och har gott omdöme. Dom är antagligen ungefär som vi ickejägare.

Utblickaren sa...

Morr! Tur att mannen i orange inte var runt mina knutar för då, dj_vlar hade det tagit hus i hvlete det vill jag lova! Är glad att rådisen fann en fristad någonstans.

Är väldigt "klöven" (hehe) till rådjur och jakt, (eller till rådjur och inte så mycket till jakt). Jag har en rådisfamilj i min trädgård som mumsar på lite av varje men vad gör väl det? Jag får helt enkelt sätta sånt de inte gillar och sen skylla mig själv när de äter upp resten;) Tycker jaktlaget kan satsa på lite svårare byten, typ mördarsniglar då är det "vassegod" i min trädgård om somrarna.
Trevlig första advent,
Utblickar´n

'Gumman' sa...

Den jägaren hade fått härja fritt här på våra marker.
Rådjur äter mina rosor.
Rådjur bär massor av fästingar som man blir sjuk av.
Rådjur på vägen orsakar många olyckor med personskador.
Rådjur är vackrast i hägn.

Gärdsmygen sa...

Fler som har orange gubbar utanför fönstren ser jag:)

Mies Balkong sa...

Ursäkta diskussion här i bloggen, men 'Gumman', man kan väl inte skjuta någon för att den äter rosor. Och det är inte rådjur som orsakar olyckor med personskador utan det är människor som kör bil som orsakar olyckor med person- och viltskador.
Rådjur är vackrast fria.
/Marie

M/S Design sa...

Antar att du inte gillar rådjur i trädgården och vill att dom minskar i antal men när man står så där nära ett hus som han gör tycker jag nog att han skulle kommit och knackat på och talat om att det är som jag antar skyddsjakt.
Men tyvär är inte alla så smidiga.

Hannu på Kinnekulle sa...

Jag tycker det är helt ok att man jagar, faktiskt hellre det är att äta gris i jul efter den sista tidens rapporter. Men att vara så nära bostad tycker jag är riktigt skitdåligt, i alla fall kunde de komma upp och berätta i så fall. Jag kunde ju visserligen gått ut och slamrat men fan, varför förstöra hanses dag! :)

Anonym sa...

ja, men gå ut och prata med honom, då.

Cecilia sa...

Jag skulle antingen ha sprungit ut med en koskälla eller något sådant och skramlat med den så att alla djur i närheten sprang bort. Eller så skulle jag sprungit ut och hällt ketchup över mig själv, lagt mig ned på marken och låtit jägaren hitta mig, haha ... Eller nej, det skulle jag inte gjort, faktiskt. Jag håller med dig, efter alla grislarm känns jakt på vilt mycket bättre, djuren får leva i frihet och dö snabbt. Men jag förstår att det är mycket irriterande och oroande att ha jägarna sådär inpå knuten ... Nu vågar man ju knappt gå ut i skogen av rädsla för att faktiskt bli skjuten. Sedan håller jag med Marie från "Mies balkong"; det är människor, inte rådjur, som orsakar olyckor. Rådjuren är fria och måste få springa var de vill, vi människor däremot, klampar på som om vi ägde jorden.
/Cecilia

Anonym sa...

Ser jag rätt, står jägaren på en väg? Det är mot jaktlagen att stå på allmän väg och skjuta!

Utblickaren sa...

Precis som om de som äter rådjur inte också äter gris...
/U