torsdag 17 december 2009

Avliva katten...Det har blivit bättre men den ena kattungen är fortfarande inte rumsren och jag funderar starkt på avlivning, hur kul är det att dränka in huset i ätticka? Fast klart det är väl inte så kul med avlivning heller...

19 kommentarer:

Höstträdgården sa...

Inte kul men kanske nödvändigt,hade en katt som komut ifrån och det första den gjorde var att sätta sig och pissa i soffan...och nästa soffa,sen var det kattens tur att ,ja,gå till de sälla..

Marie Lithén - Lithensträdgård sa...

finns inget värre än lukten av kattkiss, då kan tom ättika lukta gott, men inget vidare det heller.

Anonym sa...

Har du frågat någon veterinär? Det kan vara urinvägsinfektion eller något annat fel. Katter är sällan orumsrena utan anledning. Antingen är det fyskiskt eller så är de stressade eller deprimerade. Kan du inte testa med att ställa ut fler kattlådor under en period? Det kan ju vara så att han eller hon inte hinner fram riktigt?

Och är det en hankatt så kan det ju vara värt att kastrera. Är han kastrerad så sök upp en veterinär och se till att kastreringen är rätt utförd.

Anonym sa...

Det är klart du skall börja med veterinären! Ulla

Sylvia sa...

Vissa katter vill inte sätta sig i samma låda som någon annan, så du får nog testa med fler kattlådor som du sedan ser till att hålla rena. Jag har dessutom en väldoftande, finkornig kattsand i mina lådor och det funkar bra.
Och visst ska du konsultera veterinären, katten kan ju ha fel någonstans...

Cecilia sa...

Det finns nog många saker du kan prova innan du ska ta till en sådan drastisk metod som att avliva katten. Det är ju ändå ett liv, eller hur? Fråga veterinären om råd och skaffa en till kattlåda, det är ju två råd ... Annars kan du väl prova att sätta blöja på kattstackarn? :) När vår hund löpte brukade vi alltid sätta på henne ett par barntrosor (med hål för svansen i förstås) med en dambinda i. Det fungerade utmärkt. Det blir som att ha en bebis - bara du kommer ihåg att byta blöjan några gånger om dagen. I och för sig löser inte det problemet, för då blir du väl tvungen att ha blöja på katten hela hans liv ut ...
/Cecilia

Hannu på Kinnekulle sa...

Tack och lov ännu inte i mödlerna!
Men det hjälper...
Anonym, det är en hona och till 95% är hon på lådan. Hon är visserligen ung ännu men syrran klarar det fint.
Jag får vänta ut tiden och har köpt svindyr sand, det hjälpte, har haft fler lådor men det gjorde ingen skillnad. Ärligt så tror jag att hon är lite puckad också... kanske inte har ngt med kisset att göra... Jo hon är grymt söt och den av de nya som bara älskar mig oavbrutet, dessutom bäst på möss!

Inger R sa...

Men kan det inte vara så då att dom där 5% är när lådan inte är nyligen rengjord?

Kom att tänk på en sak: Att hon satt sig på dina kläder kan det vara ett sätt att markera revir?

Sylvia sa...

Ja, kolla lite innan du tar till så drastiska metoder.
Är du förresten säker på att det är den katten son kissar?
Tänk om det är din gamla kattherre som inte kan hålla tätt? Gubbsjuka gamla katter kan lida av oavsiktliga trängningar och då blir det pölar lite här o där.

Anonym sa...

Livmoderinflamation är väldigt vanligt, med b la inkontinens till följd.
Sterelisering kan göras från 6 månaders ålder och förhindrar detta och t ex juvercystor.
Alla katter som inte används i avel, bör kastreras/steriliseras, det är en myt att de blir sämre råttfångare.
Prata med vetrinär, det är oftast någon form av hälsoskäl, när en katt inte blir rumsren, särskilt när den har andra katter runt omkring som kan sköta sig.

Hälsningar Ann C

nina.bergstrom1 sa...

Hannu!
Nu har du fått så många goda råd att avlivning är helt uteslutet! Min katt gjorde så där ett tag också. Bara att bita ihop och tvätta, duntäcken, kuddar alltihop.
Sen när jag började släppa ut henne (hade tänkt mig henne som innekatt - först) så gick det över. Frustration helt enkelt.
Men jag får erkänna att jag hotade dottern med avlivning (av katten) när jag var som mest desperat..! Dumt, ångar det idag. Katten hade jag (fast det var min dotters!) i 17 år. Aldrig att hon pinkade inne sen efter den där perioden.
Håll ut, bit ihop, lyd alla goda råd.
Nina på Expressen

Höstträdgården sa...

Jag tror den katten jag berättade om gjorde så för att hon var förjust i veterinären och älskade lyxig kattsand...näe

rasmus sa...

Det verkar som HÖSTRÄDGÅRDEN är lite mer än puckad, rent av TOTALDUM så det sjunger om det...
Avlivar man småbarn som inte håller tätt om nätterna också t.ex
Som tur är behöver vi idag inte gå till sjön och tvätta utan bara slänga in tvätten i en maskin som sköter jobbet, enkelt! Som kloka människor kommenterat kan det finnas en mängd olika orsaker till
att en katt inte är rumsren. Ha det så bra i julstöket Hannu!

Höstträdgården sa...

Nä nu drogs det allt förhastade slutsater i det som skrevs,till de snälla fick katten gå, det står klart och tydligt,"att gå till de snälla",slut citat,här läser ju ras-mus hur som hellst,ja,dum för dig va,bah..:P

IET sa...

Ring mig om du vill. Det finns alla möjliga tips'n'ticks beroende på vad orsaken kan vara.
/Iann
PS. Galon kan vara ett sätt. I soffan och sängen menar jag. Inte på katten.

Cecilia sa...

Fast i det första inlägget skrev ju "Höstträdgården" de SÄLLA, inte de SNÄLLA. Så Rasmus läste helt rätt. Och att gå till de sälla betyder ju att dö. Inte så konstigt då att man drar slutsatsen att "Höstträdgården" avlivade sin katt. Vad gör man förresten när man går till de snälla? Vilka är de, liksom?
/Cecilia

Anonym sa...

"Höstträdgården" är en vindflöjel som vänder kappan efter vinden - bortförklaringar gör bara saken värre!
Hoppas Hannu tar till sig av de goda råden/ Ulla :)

Höstträdgården sa...

Tack sälla!:)tänk va lite julmysterier kan vara bra i mörkret,ni är duktiga!:)

Vinterträdgården sa...

Ulla är en torr kaka med långkalsonger:)