torsdag 27 maj 2010

Trädgårdsföreningen i GBGGjorde ett besök i Trädgårdsföreningen i går och kom att tänka på att när jag bodde i GBG var jag aldrig i TF, spelat brännboll på gräset några gånger, men aldrig varit längre in än så.


Älskar numera Tf och gillar att gå omkring under de vuxna träden längs kanalen.


Som alltid är det också kul att se träd i full storlek så att man får en slags relation till volymen de bildar, hur stort blir eg ett prydnadsäpple?


Roligt med kaktusar...


Vinterförvaring...


Älskar gamla trädgårdsmästarvillan, fast vem gör inte det?


Inför 2008 restaurerades TF i så gott som alla delar och fick samtidigt en rejäl modernisering, och en av mina favoriter är fortfarande idegranshäcken med sockblommor under, skitsnyggt!


Rosariet gjordes också om och blev till ngt helt nytt signerat Ulf Nordfjell.


Gillar verkligen sättet att angripa en rosenplantering och kunna modernisera den så mkt att det också syns att samtiden var med i spelet.


I lundarna blommade kaukasisk förgätmigej i stora drivor.


Vårtörel ger en skön känsla av solljus och mkt blomning tidigt på säsongen.


En kombination jag inte tänkt på förut, rart och skirt. Om det fungerar i långa loppet vet jag inte men myskmadra och Viola 'Freckels' underbart.


Hm, mina spetsmössor ser inte alls ut så här på ngt vis, varför?


Trädgårdsamatörerna har en egen trädgård inne på TF som de sköter på frivillig basis antar jag.


Och i den kan man hitta mkt inspiration till sin trädgård, dels är den greppbar i sin storlek , men har också många vina buskar och träd i fina kombinationer.


Och just den här kombon hör till en av mina favoriter i TF:

7 kommentarer:

M/S Design sa...

En trevlig rundvandring,och man blir påmind om hur länge sedan man var där.
Mariana

Anonym sa...

Åh, så fina bilder Hannu! Jag har aldrig varit där, men ser att jag måste dit. Bra att kunna se hur stora träd och buskar kan bli, som du säger. Har en bukettapel och en radbladig spirea en bit i från varann och väntar att de ska växa ihop, till insynsskydd. Kan inte vänta. Har ökat ut rabatten så jag kan sätta dit en buske till mellan dem, men en bit framför. Bara jag inte gör något dumt, så det blir för tätt i framtiden. Undrar hur stor en bukettapel kan bli? Mina spetsmössor ser inte heller ut så där:( De växer under bukettapeln.
Ha det gott!
Marita i Björkhagen

MiA sa...

Väldigt typiskt.. det man har närmast utnyttjar man sällan. Undrar varför det blir så?

mariaK. sa...

Nej, jag var heller aldrig där under tiden jag bodde i Gbg.
Nu bor jag tre mil ifrån, och har väl kommit dit ett par gånger. Dock inte i trädgårdssammanhang, men det kanske är dax för det nu:-)
Maria

♥ Hannele sa...

Tänk, alldeles centralt, fin fika med, aldrig för sent att börja uppskatta de riktiga smultronställena. Vi göteborgare är verkligen bortskämd, Gunnebo slott, Botaniska, det finns mer..

Hannu på Kinnekulle sa...

Bara å vända skeppet M/S!
Bukettapel kan man med fördel beskära Marita, no problem!
Ja men så är det ju alltid MiA
Dags för trädgårdssammanhang nu Maria, verkligen så!
Jajaja du glömde Hisingen Hannele! ;))

The Intercontinental Gardener sa...

Mina svärföräldrar har ett sommarställe nära Göteborg, och jag gottade mig alltid med en trip till TF och Botaniska trädgårdar när vi var på sommarstället. Underbara trädgårdar, båda. Jag saknar mina sommarressor dit nu när vi är i USA... även om här finns det ju också mycket fint att se. Tack, Hannu, för en virtuell trip, i alla fall!