torsdag 1 juli 2010

Orensat är bäst!


Jag är väldigt nöjd med att jag inte rensade bort de självsådda fingerborgsblommorna ur gruset förra året, nu blommar de så fint vid trappan.


Är också grymt nöjd med att kirskålen sprider sig och blommar i rosensnåren långt borta vid vägen. Poppius och kirskålsblom = sant.

16 kommentarer:

Torprosen sa...

Gillar din inställning skarpt...visst är det vackert när det uppstår "oväntade" möten i trädgården...Torprosen

♥ Hannele på Hisingen sa...

du skulle bara vågat vara så dum..

MiA sa...

Ogräs kan vara väldigt vackert :)

Ruben sa...

Samma här! Det kom en massa fingeborgsblommor, typiskt nog, i FRAMKANTEN av rabatten - jag lät dem vara kvar där, och det ångrar jag inte! Rabatten är så stor, att det är bara fint att inte ha allt högt längst bak!
/Ruben

Iréne JB sa...

Det finns växter som gärna får sprida sej var som helst, och andra om de är på "rätt" ställe. Har hittat massor av fingerborgsbebisar i mina land. Ser fram emot ännu fler nästa sommar.
Den stora blåklockan finns också över hela trädgården, bra plockblomma för barnen.
Är dock inte lika modig som du som låter kirskålen gå i blom, men vet att när det händer så plockar barnen gärna den också, för den är ganska söt.

Sommarträdgården sa...

Spontanblomning,underbart!

IreneL sa...

Fingerborgsblommorna är underbara! Dom får gärna sprida sig hos mig! Men kirskål....näääää den kan jag vara utan. Men den bryr sig inte om vad jag vill...den stannar hos mig ändå :)
Ha en fin dag! / Irene

Mimi sa...

Fint med Fingerborgsblommorna, kirskålen har jag lite svårare med, för den är så svår att få bort när man inte vill ha den. Erkänner dock att den är vacker med poppius. Hälsn Mimi

mariaK. sa...

Fingerborgsblommorna får gärna slå sig ner där de har lust, är dock inte lika nöjd med kirskålen (och nässlorna)som tränger sig på i en snabbare takt än jag hinner rensa...
Ha en trevlig helg!

prästgårdseva sa...

Hej Hannu!
Det var längesedan jag lämnade något spår efter mig och tänk, att det är ett år sedan jag hittade till din blogg och din trädgård...Hade hoppats hinna komma i år också. Nu med fungerande kamera!!! Men det ser dåligt ut.
Får fortsätta at njuta av dina foton.
Och att drömma om den där nävan du hade.
Men kirskål har jag också. Och jag har också låtit den gå i blom i en rabatt i år. (Bild på bloggen.) Chockerande men läckert. En ny trend?
Eva

Anonym sa...

Härligt! Lummigt och skönt för ögat. Klart att trädgården blir vacker när den får vara lite vild!

Gunilla sa...

Jag gillar när det kommer upp plantor lite här och där för då vet jag att de trivs.

Ha en fin sommar
Gunilla

Anonym sa...

Gillar också fingerborgsblommor. Fick en hel del i år, som sticker upp lite här och var i rabatterna:) Har ingen kirskål i trädgården än.Som tur är. Men den är söt när den blommar. Har en massa utanför getternas hage. De älskar när de får komma ut och äta av den. Det får de så gärna:)
Marita i Björkhagen

Hannu på Kinnekulle sa...

Oj så många kommentarer, kram till er alla å jag håller faktiskt med! Och kirse håller till i ett buskage långt bort! ;)

Marie Lithén sa...

tur är väl det att något premierar oss som inte hinner rensa så ofta:-)

Anonym sa...

Bilden med digitalisen är religiöst vacker!

Kram Karin