söndag 15 augusti 2010

En vanlig dag idag...Dagen började som vanligt vid köksbordet, du som följer mig på Facebook ser ju bilderna varje dag. Jag älskar denna stund på dan, lite p3 svammel, tidning och en nyttig start på dan. Tar väl ett par timmar då...


Sen rullar dan på, provfotar lite lök som jag köpte på torget i går, blev väl inget vidare och lökarna är så vackra i fatet att det räcker med att fota dem nära.


Tittade lite på sammetshortensiorna som blommar nu, spektakulärt är ordet. Min står extremt skuggigt men det verkar inte vidkomma den alls.


Jag blir alltid lika häpen över hur de eg ser ut i blomman, bortsett vackra då. Lättodlad i en fuktighetshållande jord! Och jag har sett ex som lever sina liv mitt i solen med god tillgång på vatten, pröva en sammetshortensia du med!


Resten av dan har gått åt att faktiskt försöka jobba, fota mat och skriva recept. Ser fram emot att få äta upp bilden, vinet har jag redan börjat med... Om min redaktör läser det här (det gör hon) blir hon glad, det betyder att jag jobbar. Ha det gott, snart dags för kantarellpaj, mums och det vet jag för katterna snodde 1/4 del, fan!

10 kommentarer:

Iréne JB sa...

Blir alltid så avundsjuk på dina frukostar. De ser både goda och stressfria ut. Nu när jag har varit ledig har jag njutit av att bläddra i tidningen. Men i morgon börjar svängen med jobb, dagis och frita. Då går jag visserligen upp en halvtimme före barnen för att få lite egentid, men annars är det mest stress. Se till så att alla får med allt. Så mina frukostar brukar inte vara speciellt inspirerande.
Och om jag skulle hitta kantareller vore jag lycklig, men jag håller mej till blåbär. Dem ser till och med jag :) Och blåbärspaj är inte helt fel det heller.

M/S Design sa...

Kantarellpajen ser god ut.
Mariana

MiA sa...

Kantareller... får ta en sväng imorrn efter jobbet och se vad jag hittar :))

Sammetshortensian är jättevacker, men jag har inte plats i min lilla planteringslåda. Där trängs redan vindruvor och vanlig hortensia och en ispahan och lite lavendel... Tror de tycker det blir överbefolkat om det flyttar in nån mer...

Hannu på Kinnekulle sa...

Iréne mina frukostar är ett prvilegium men ja det går snabbt att fixa till, tystnaden är en annan sak. Men ngn i veckan funkar också. :)
M7S ska hugga in på den när som helst! God tror jag. :)
Blomträngsel är ju underbart, inget ogräs då MiA? :)

Sylvia sa...

Dina kantareller får det att vattnas i munnen, men här på Hisingen verkar det vara helt kantarellbefriad!!
Får väl masa mig till fastlandet då om jag ska ha några...

Det är underbart att kunna ha sådana frukostar som du, och vackra sedan!! Vilka solrosor!

Susie på Stjärnarve sa...

Visst är morgonmålet mysigt, men idag hoppade vi över det och tog oss till havet för ett dopp. Inga turister, ingen släke (tång) så vi kunde näcka i duggregnet. DET är mysig morron det!

MiA sa...

Just ja, stjärnflocka också såklart - den går inte att vara utan :))
Och - nä inget ogräs och inga sniglar.

Hannu på Kinnekulle sa...

Sylvia och allt köper jag på torget i Lidköping, ink solrosorna.
Ja Susie, din morgon knäcker det mesta... :)
Nä inget ogräs, inga sniglar Mia, ha ha ha!

Sagas blommor sa...

Kantarellpaj är mums,en sån gjorde jag i lördags..förrätt till kräftorna:) Följer dig på FB gör jag inte men det kan vi väl ändra på? :) Saga

♥ Hannele på Hisingen sa...

fina stunder, jag sitter ute nu