måndag 28 mars 2011

Nordiska efteråt


Så invigdes våren i ett kylslaget Stockholm på Nordiska Trädgårdar.


Men som alltid är det ett roligt möte mellan kollegor och yrkesfolk.


Vi som skriver om trädgård på olika vis jobbar oftast själva och då blir trädgårdsmässor ngt av en personalfest och vi började med en kanonfin pressfrukost, vackert, gott och roligt.


På mässan vandrar jag runt och spanar efter inspiration.


Och till en av de finaste montrarna hörde Wij Trädgårdar, älskade de fantasifulla björkpelarna. Lisen och Rune bjöd på smakbitar till alla som ville ha.


Som vanligt delas det ut pris för bästa monter och Rottneros fick ett kanonbra andrapris.


Guldet gick till Groform med sin fantasifulla och poetiska monter, dock inte välfotat i min mobil.Gunnar Kaj hade gjort Drottningholms uppvisningsträdgård och som alltid var det strålande.


Och från Skåne tog man med sig hela landskapet och äppelskörden.


Och i egenskap av ordförande för Gröna Pennklubben delade jag ut vårt årliga pris och i år var det Henrik Zetterlund från Göteborgs Botaniska Trädgård som tog hem det eftertraktade priset. Bilden hämtade jag här.Balkongutställningen tyckte jag var ovanligt bar och genomförs, kan ha betydelse att den har centrerats och numera är mitt i lokalen.

Tyvärr har jag missat vem som gjorde vad så det blir alla på en gång.Odlingskärlen i förgrunden kom från Lust & Färgring i Gbg. Det bra med kärlen va att de var flexibla i storlek och gick att anpassa till utrymmet.


Älskade hyllan...


Blev också kär i detta växthus, snyggt och stilfullt från Skavanker.Och den oemotståndliga bänken fanns i Näsuddens Handelsträdgårds balkong.


Blev lite kär i denna utemöbeln också...

5 kommentarer:

Marie Lithén sa...

oj, å inspirerande det verkar ha varit! Åh Runes smakbitar hade jag ju sååå gärna smakat på igen, han har gjort otroligt stort intryck på mig. Måste ha varit en fullträff i Wiij monter som jag alltid gillar. Groform är ju även de en favorit hos mig, kul att de vann!

men var är bildbomben.)

kram

Marie//Tekla Maräng sa...

Ja det var en helt underbar mässa som gör att jag går omkring i ett lyckorus med hur mycket idéer som helst till min balkong.
Ha det gott:)

Herr Fryle sa...

Härliga bilder Hannu. Jag som var där på lördagen fik bara armar och skallar på mina bilder.

Möllebacken sa...

Jag kommer aldrig, aldrig , aldrig göra om det..... att missa denna mässan. När man ser dina och andra bloggares bilder så inser jag vad jag har gått miste om.
tack för din rapport.
ha det gott!
Pella

Helens trädgård sa...

Härligt inspirerande och fina bilder från mässan.
Ha det gott!