måndag 4 april 2011

Det är nu det händerIdag kom så vårsolen med värmen och i lunden stod snödropparna och välkomnade värmen, de blir fler och fler för var år som går. Strax kommer julrosorna och hela resten, det börjar nu...


I stora perennrabatten började jag att klippa ner fjolårsblomningen, borde gjort det tidigare men har inte hunnit. Det går ut över den tidiga blomningen, men ngt måste väl våren kosta. Klipper mer i morgon... 


Det verkar som att de snörika vintrarna har reducerat snökrokusarna en aning, troligen möss som bott under snön som har käkat gott. Men ingen fara det finns got om dem ändå.


Till den mest lättodlade våririsen hör Iris 'George', ett fantastiskt plommonlila flaggskepp som kommer bland de första i trädgården. 


Ingen idé å stressa nu, det är ändå sjukt mkt som måste göras i trädgården och till slut har man hunnit med...


Till mina vårfavoriter hör verkligen vintergäcken, lättodlade och de tecknar sig som sköna solmärken i den tidiga våren.


I höst måste jag komma ihåg att beställa massor av vintergäck till körsbärsängen, senare kommer gullvivor och små gula narcisser.


I "prärien" har jag klipt ner gräsen tidigare i vinter, kunde se att vintergäcken va på gång där men verkar vara lite senare där ute eller så har jag någon sort som blommar senare, japp så är det förstås!


Från prärien är det inte ens ett stenkast till hassellskogen med blåsippsmattorna, de har just börjat blomma och strax är det illblått, gudaott! 


Men det räcker att njuta av det som är bäst nu, snart kommer det annat så passa på å kolla upp vad dina snödroppar doftar! :)

9 kommentarer:

Helena sa...

Vad fin han är den där 'George'måste jag komma ihåg!
Har tagit in snödroppar o såklart luktat på dom mmm :-)
KRAM från mig!

Hannu på Kinnekulle sa...

Härligt men snödroppslukt inomhus. :)

Alen Trädgård sa...

Helt ljuvliga foton Hannu:) Jag gillade 'George' väldigt mycket den måste jag hålla utkik efter. Ska faktiskt ta in några snödroppar i morgon och trösta mig med efter att ha sett vad sorken ställt till med i den största rabatten:( Ha det gott/Monne

Susie på Stjärnarve sa...

Snödroppar, vintergäck och `George´ har jag också, men även lite snödrivor kvar även om dom nästan smält bort helt i regnet. Men visst är det underbart nu, egentligen den absolut bästa årstiden - man har ju ALLT framför sig!

Carina Borg sa...

Underbara bilder,känner oändlig lättnad över vinterns växling till vår!

M/S Design sa...

Härlig färg på George!

Anonym sa...

Jag är så avundsjuk på dig som bor så fint. Så härlig trädgård. Vårblommor som börjar titta upp. Jag bor i lägenhet och din blogg och dina fina bilder ger mig iaf en liten trädgårdskänsla. En liten vindpust av ett liv på landet med katter och morgonkaffe på trappan till huset. Tack! /c (som blivit en trogen läsare)

Hannu på Kinnekulle sa...

George är kanon Monne, trist med sorken dock... Allt är på g Sus men vad menar du, snödrivor? En go växling Carina. Ja visst är han snygg M/S och dessutom lättodlad! Ja du hur det skulle vara att bo i lght kan jag inte föreställa mig, men jag har haft en stor portion tur på vägen som sett till att det blitt såhär, resten har jag grävt. :)

Michael B. Gordon sa...

.Vackra post. Jag måste spåra upp det iris.